La Vanguardia (Català-1ª edició)

Masia Mundial

Una gran xifra de jugadors i tècnics formats al Barça seran a Qatar

- Anaïs Martí Barcel!na

El 2010 vuit futboliste­s formats a la Masia van ser campions del món amb Espanya. 12 anys després, el planter barcelonis­ta continua deixant empremta internacio­nal. A Qatar hi haurà tres tècnics amb passat blaugrana: Luis Enrique Martínez, selecciona­dor espanyol que el 2008 va iniciar la seva carrera a les banquetes dirigint el Barça B, i els germans Félix i Fran Sánchez, selecciona­dor i primer ajudant de la selecció de Qatar, que també van passar pel futbol formatiu i femení. Pel que fa als jugadors, n’hi ha 12 de formats a les categories inferiors. Si a més s’hi inclouen Araújo i Abde, que van passar pel Barça B, la xifra és de 14 futboliste­s. Aquesta dada converteix la Masia en el planter amb més presència al Mundial empatada amb l’Ajax. Aquests són els 14 jugadors que seran a Qatar.

LEO MESSI Argentin

Messi (35) disputarà el cinquè Mundial. L’últim de la seva carrera i la seva gran assignatur­a pendent. Amb el Barça ho va guanyar tot. Amb l’albicelest­e va conquerir l’última Copa Amèrica.

SE IO S E S E n!

Aquest curs serà el dels comiats per a Busquets (34). El capità del Barça i de la selecció disputarà l’últim Mundial sent l’únic convocat que sap què és guanyar-lo. És al Barça des del 2005.

"O #I AL A E n!

El 1998 Jordi Alba (33) va arribar a la Masia. Set anys després va marxar al Cornellà i el 2007 el va fitxar el València. El 2012, mentre disputava la primera Eurocopa, el Barça el va fitxar. El de Qatar és el seu tercer Mundial.

A$S %A I E n!

Ansu Fati (20) va arribar el 2012 a la Masia. Nascut a Guinea-Bisáu, es va decantar per Espanya quan el 2019 Luis de la Fuente el va cridar per a la sub 21. Luis Enrique s’ho va rumiar però finalment el 10 del Barça serà a Qatar.

E I& A &IA E n!

Després de 10 anys a la Masia, Eric Garcia (21) va marxar el 2017 al City. El central va tornar a Barcelona el juny del 2021. Amb Espanya ha disputat l’Eurocopa i els Jocs de Tòquio el 2020.

A'I E n!

El 2015, amb 11 anys, Gavi (18) va arribar a la Masia procedent del planter del Betis. Amb l’absoluta va jugar el primer partit a la Na

tions League del 2021 a l’edat de 17 anys i 62 dies. És el debutant més jove de la història.

#A$I OLMO E n!

Després de set temporades de blaugrana, Dani Olmo (24) va decidir canviar d’aires. Aleñá tenia més protagonis­me. El migcampist­a amb gol va marxar al Dinamo de Zagreb i el gener del 2020 el Leipzig el va fitxar. Amb Espanya ha disputat una Eurocopa, els Jocs de Tòquio i la Nations League.

(A'I SIMO$S

) * + i,+ Nascut a Amsterdam, Xavi Simons (19) va arribar a la Masia el 2010. Després de vuit anys va firmar pel PSG. Era habitual veure’l

entrenant-se amb Messi, Neymar i Mbappé, i va arribar a disputar 6 estones a la Ligue 1 i 3 a la Copa Francesa. Després de 3 anys va marxar al PSV sense deixar ni un euro a les arques parisenque­s. La de Qatar és la seva primera internacio­nalitat.

A-E - O " .

Takefusa Kubo (21) va arribar al Barça el 2011 i el seu primer any es va convertir en el màxim golejador de la lliga aleví amb 74 dianes. Víctima de la sanció FIFA, es va estar un any sense jugar. El Reial Madrid el va fitxar, però no va debutar. Va marxar cedit al Mallorca, el Vila-real i el Getafe i el 2022 va fitxar per la Reial Societat. És internacio­nal des del 2019.

)AI- SE $ /0O

&+re 1e2 S31 El Madrid també el va voler, però Paik (25) es va decantar pel Barça el 2009. El 2014, per la sanció FIFA, el migcampist­a va haver de limitar-se a entren nar-se amb el juvenil A. El 20 017 va rescindir el con ntracte i va marxar al l Girona. Va passar pel Darmstadt de la segona divisió alemanya i el 2021 va a tornar a Corea despré és de fitxar pel Jeonb buk. Internacio­nal des dell 20192019.

O$A$A & 4er3n

El porter camerunès va arribar al Barça el 2010. Davant el desig de sortir, el gener del 2015 va ser traspassat a l’Ajax. El 5 de febrer del 2021 va ser sancionat amb 9 mesos d’inhabilita­ció profession­al per la UEFA després d’haver donat positiu en un control antidopatg­e. L’1 de e juliol va fitxar per l’In nter de Milà. És internacio­nal n des de l’any 2016. 2

MA 5$ 0O$ LA & 4er3n

EEl defensa de 24 anys foormat al Granada va jugaar cedit al Barça B el gener deld 2018 fins a final de curs. Actualment milita al Hellas Verona.

A #E M rr+6

Abde (20) va arribar al filial l’any passat però va alternar partits amb el primer equip culer. L’extrem, un dels favorits de Xavi Hernández, ha marxat aquest curs cedit a Osasuna. Es va debatre entre Espanya i el Marroc i finalment es va decantar per aquesta última.

O$AL# A A7"O r3g3 i

El 2018 Araújo va arribar al Barça B. La companyoni­a i esforç l’han convertit en un dels jugadors més estimats i en una peça clau del primer equip. Es va lesionar al setembre durant l’aturada i va haver de passar pel quiròfan, però finalment l’Uruguai l’ha convocat per jugar el primer Mundial. ●

 ?? ??
 ?? EANDOUT / Reuters ?? Ansu Fati és un dels barcelonis­tes del planter que disputaran el primer Mundial
EANDOUT / Reuters Ansu Fati és un dels barcelonis­tes del planter que disputaran el primer Mundial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain