La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Luis Enrique de copilot? El faria fora del cotxe!”

- Toni López Jordà

Nani Roma (50) té planta i de jove va jugar de porter de futbol, però li atreia més la gasolina. Tot i que li va quedar un raconet futboler que treu de tant en tant. Com ara pel Mundial.

Segueix el Mundial de Qatar o l’hi prohibeix la religió del motorsport?

Esclar! Quan miro més futbol és pel Mundial, tot i que, la veritat, sobretot em fixo en els partits de semifinals i la final. De fet, la final del Mundial és l’únic partit, a part d’un Barça-Madrid, que em menjo sencer.

Amb qui va?

Home, amb la roja! A més, Luis Enrique és un paio de puta mare. Em cau bé per principis. M’encantaria que juguessin molt bé per ell. Aposta per la gent jove i no té por d’equivocar-se.

El voldria de copilot?

Hòstia, quines batusses tindríem! Em clavaria unes esbroncade­s...! El faria fora del cotxe... [riu] És un paio superinten­s. Aquesta gent tan intensa és molt interessan­t, ho viuen tot de veritat. M’agrada molt. Em fa riure molt quan veig les seves rodes de premsa. El vaig conèixer fa anys, i el segueixo, i a més li agrada molt la bici.

Tots portem un entrenador dins, però vostè, a més, va ser porter abans que pilot...

Vaig jugar a l’OAR Vic, al Vic, al Roda de Ter. Els porters són els personatge­s estranys. Per sort, no vaig estar d’acord amb un entrenador i vaig deixar el futbol. Aquesta persona em va canviar la vida.

Hauria arribat lluny?

No ho crec; m’hauria quedat en categories amateurs. No tenia ni la passió ni les ganes que vaig sentir quan vaig agafar una moto per primera vegada.

I de Qatar, què n’opina?

El que em fastigueja és la gent que ha perdut la vida a les obres. Un Mundial al mig del desert, amb la crisi econòmica i climàtica que vivim, és una animalada, un contrasent­it.

 ?? ?? ras i c u rt
Nani Roma, Pilot de ral·liraids, bicampió del Dakar
ras i c u rt Nani Roma, Pilot de ral·liraids, bicampió del Dakar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain