La Vanguardia (Català-1ª edició)

El fons Amber proposa dividir Indra en dos per duplicar-ne el valor

- IÑAKI DE LAS HERAS FERNANDOh. VALLS Madrid

El fundador i president del fons d’inversió Amber, Joseph Oughourlia­n, reclama una escissió dels dos principals negocis d’Indra i una gran operació corporativ­a per vendre una de les parts o fusionar-la amb un nou soci. Amber té més d’un 5% del capital de l’empresa i compta amb autoritzac­ió del Govern espanyol per elevar la participac­ió a un 9,9%, cosa que li facilitarà l’entrada al consell d’administra­ció.

Oughourlia­n assegura que la seva proposta podria duplicar el valor de l’empresa de tecnologia i defensa. “Estem reclamant tant una segregació de l’empresa entre Noves Tecnologie­s i Defensa com una venda total o fusió del negoci de tecnologia amb una altra empresa”, afirma en una entrevista amb Bloomberg.

L’inversor, que també és president de Prisa, és partidari de concentrar els esforços del grup en l’àrea de Defensa, on hi ha moltes oportunita­ts relacionad­es amb l’augment de la despesa pública en aquesta partida. Indra ha estat elegida pel Govern espanyol per coordinar la part espanyola del projecte del futur caça de combat europeu FCAS i per convertir-se en l’empresa espanyola de referència en aquesta indústria.

Les estimacion­s de l’inversor són que les àrees de defensa i noves tecnologie­s tinguin un valor semblant. “Els sistemes de noves tecnologie­s poden valer fàcilment entre 1.500 i 2.000 milions d’euros i la defensa val almenys 1.500 milions”, as

senyala. La capitalitz­ació borsària d’Indra se situa actualment en 1.706 milions d’euros.

Amber és el tercer accionista principal d’Indra, després de la SEPI, que en té un 28%, i del grup basc de defensa Sapa, amb un 8%. La SEPI té tres consellers dominicals a l’empresa, davant un de Sapa.

 ?? . ?? Joseph Oughourlia­n
. Joseph Oughourlia­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain