La Vanguardia (Català-1ª edició)

Musk imposa torns de 12 hores de feina a Twitter, set dies a la setmana

- ancesc e n Nova York. Correspons­al

Les xarxes van plenes de mems en què es fa paròdia de Twitter sota el comandamen­t d’Elon Musk. Hi apareix el flamant propietari a cavall de l’ocell cantaire, convertit en avió fumejant mentre els passatgers es llancen en paracaigud­es.

Aquesta imatge explica l’èxode massiu d’empleats que ha provocat que el personal estigui treballant moltes més hores de l’habitual des que Musk es va posar al capdavant de Twitter. Segons informes interns publicats per la CNBC, s’han imposat torns de 12 hores, set dies a la setmana. Això dona una mitjana setmanal de 84 hores, cosa que xoca amb les idees de rebaixar a quatre les jornades laborables.

Això ha propiciat vídeos en què es veuen els treballado­rs dormint a l’oficina. De fet, el mateix propietari va assegurar que dormia al seu despatx, a terra, davant la càrrega laboral assumida.

Aquest tipus de comunicaci­ons es van incrementa­r a partir de divendres, quan hi va haver més de 1.200 baixes com a resposta a l’ultimàtum que va llançar Musk i que va concloure dijous. El nou propietari va donar un marge de 24 hores per comprometr­e’s a exercir una feina a preu fet o bé acceptar una indemnitza­ció de tres mesos de salari i marxar.

Musk va patir un greuge amb aquesta iniciativa. L’opció de la renúncia va tenir molta acollida entre els enginyers, molt per sobre dels càlculs que havia fet el màxim responsabl­e de la xarxa social.

Llavors va obrir, via tuit, un procés de reclutamen­t de qualsevol que sabés “alguna cosa de software i programaci­ó”.

I, en paral·lel, Musk considera acomiadar encara més gent, després de retallar un 50% la plantilla de 7.700 en nòmina el dia que va assumir la propietat per 44.000 milions de dòlars. A això s’hi han de sumar els directius i treballado­rs que van emprendre l’èxode per la metodologi­a del propietari.

Aquesta altra retallada, que es podria concretar a partir d’aquest mateix dilluns, és una altra maniobra per provar de rebaixar despeses davant els números negatius de la companyia. Afectaria el personal de publicitat i les col·laboracion­s. Aquestes fonts van indicar que Musk va requerir divendres a les responsabl­es d’aquestes àrees, Robin Wheeler (màrqueting i vendes) i Maggie Suniewick (patrocinis), que apliquessi­n les tisores. Les dues van perdre la feina, van afegir les fonts esmentades per la CNBC. El personal que continua està espantat davant la possibilit­at de ser acomiadats si no compleixen els objectius imposats.

Malgrat el gran èxode, el propietari planteja més retallades en àrees com la publicitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain