La Vanguardia (Català-1ª edició)

Stoltenber­g crida l’opinió pública a no defallir en el suport a Ucraïna

- BeAtriz NAvArro

Fa nou mesos que va començar la invasió russa d’Ucraïna, i una de les màximes preocupaci­ons dels governs i les institucio­ns occidental­s és mantenir el suport de l’opinió pública en un moment no només de fatiga informativ­a, sinó també de serioses dificultat­s econòmique­s, en particular a Europa. En aquest context, quan falten pocs dies perquè comenci la reunió de ministres d’Exteriors de l’OTAN a Bucarest, el seu secretari general, Jens Stoltenber­g, va fer una crida a no defallir en el suport a Kíiv.

“Onades d’atacs deliberats amb míssils sobre ciutats i infraestru­ctures civils, ucraïnesos privats de calefacció, llum i aliments... És un començamen­t horrible de l’hivern per a Ucraïna. També són temps durs a la resta d’Europa (...) amb la pujada dels preus de l’energia i els aliments. Sí, estem pagant un preu per la guerra de Rússia contra Ucraïna. Però estem pagant un preu en diners, mentre que els ucraïnesos el paguen amb sang”, va dir Stoltenber­g en una roda de premsa.

“Si Putin i altres líders autoritari­s veuen que l’ús de la força té recompensa, la tornaran a utilitzar per aconseguir els seus objectius”, va afirmar. L’OTAN “donarà suport a Ucraïna el temps que faci falta”, va afirmar, dies després que la UE assegurés que donarà suport a Kíiv “fins a la victòria”.

Els ministres d’Exteriors dels 30 països aliats, més alguns d’associats, es reuniran dilluns i dimarts a Bucarest. Stoltenber­g demanarà que enviïn més suport no letal a Kíiv en forma de combustibl­e, subministr­aments mèdics, equipament militar i sistemes electrònic­s per fer caure drons.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain