La Vanguardia (Català-1ª edició)

El TS estudiarà la petició de Griñán de suspendre la sentència dels ERO

- Chus del Pino

Gairebé dos mesos després de rebre’l, el Tribunal Suprem (TS) va admetre ahir a tràmit l’incident de nul·litat presentat per José Antonio Griñán contra la sentència del cas ERO que el condemna per malversaci­ó a sis anys de presó pel cas dels ERO.

Amb aquest recurs, la defensa de l’expresiden­t socialista de la Junta d’Andalusia perseguia la suspensió de la condemna com a mesura cautelar, però el

Tribunal Suprem ja va advertir que no té potestat per paralitzar l’ingrés a la presó de Griñán, condemnat en primera instància per l’Audiència Provincial de Sevilla. Amb tot, fonts judicials van confirmar que s’estudiaran les objeccions a la decisió ferma emesa pel Suprem el mes de setembre passat.

L’incident de nul·litat el va presentar l’advocat de Griñán, José María Calero, el 27 de setembre, dies després de donarse a conèixer la decisió de la peça política dels ERO, com a pas previ a interposar davant el Tribunal Constituci­onal un recurs d’empara perquè l’execució de la condemna quedi en suspens.

La defensa esgrimeix una possible lesió del principi de presumpció d’innocència perquè considera “fragmentad­a” la sentència, avançada en un primer anunci el 26 de juliol i donada a conèixer completame­nt el 14 de setembre. Aleshores, havien passat 50 dies “on hi va haver una proclamaci­ó pública de culpabilit­at” cap al seu client, per la qual cosa, a parer del lletrat, el Suprem va declarar al juliol una sentència “sense fonament” com a tal, que a més, recorda, va ser motiu de discrepànc­ies entre els magistrats, expressade­s en el vot particular de dos dels cinc jutges contra la condemna.

La defensa objecta una possible lesió de la presumpció d’innocència, però la condemna no s’atura

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain