La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Gran Recapte viu avui una jornada decisiva per ajudar 240.000 persones

- R DACCIÓ Barcelona

Llet, oli, conserves i llegums cuits, a més de les donacions en metàl·lic per comprar aliments frescos, són els productes imprescind­ibles que s’esperen recollir al Gran Recapte del Banc dels Aliments, que va començar ahir divendres als mercats, els petits comerços i els supermerca­ts d’arreu de Catalunya i que continua aquest cap de setmana. El director de l’entitat a Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, va fer ahir una crida a tothom que pugui participar en aquesta recollida, atesa “la situació crítica” de l’entitat.

Actualment, el Banc dels Aliments atén més de 240.000 persones a Catalunya. D’aquestes persones, 139.000 són ateses a les comarques de Barcelona i a través de 333 entitats, que han

distribuït fins a finals de setembre 14,3 milions de quilos de menjar i n’han comprat 5,1 milions més. A les comarques de Girona, 88 entitats atenen 38.500 persones. A Lleida, 25.161 persones han rebut donacions de 78 entitats, i a Tarragona, 37.651 ciutadans han estat atesos per 160 entitats.

Fatjó-Vilas, juntament amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, van obrir ahir simbòlicam­ent la recollida de menjar al mercat de la Barcelonet­a, en un acte en què també van participar Núria Martínez, directora de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac (Filles de la Caritat), i Mari Carmen Llorca, de l’església

El Banc dels Aliments demana oli, conserves, llet i donacions per comprar productes frescos

Evangèlica Baptista de Barcelona. Martínez va insistir que el més necessari és la llet, l’oli, el brou i també les donacions en metàl·lic perquè les famílies puguin comprar els productes frescos que necessiten.

Els aliments es poden donar avui i demà als establimen­ts oberts i els donatius en metàl·lic es poden fer a través del Bizum del Banc dels Aliments, 33596, així com als webs de les cadenes de distribuci­ó d’aliments quan els clients facin les compres en línia fins al dia 6 de desembre. L’any passat, amb 7.730 voluntaris, el Gran Recapte va aconseguir 3,6 milions en donacions monetàries i 2,3 quilos d’aliments físics.

 ?? Vere   r   ! "#  i$ %& ?? Dues voluntàrie­s recollint productes en un supermerca­t
Vere r ! "# i$ %& Dues voluntàrie­s recollint productes en un supermerca­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain