La Vanguardia (Català-1ª edició)

Manifest per paralitzar les obres de la superilla i exigir una consulta

- REDREEID Barcelona

Un grup de persones agrupades al fòrum Converses a Catalunya ha fet públic un manifest en què consideren com a “imprescind­ible” la paralitzac­ió immediata de “totes les obres de la superilla” de l’Eixample, la tramitació del projecte com una modificaci­ó del pla urbanístic vigent, l’establimen­t immediat d’una data per convocar una consulta ciutadana i l’adopció de les mesures necessàrie­s per fer-la efectiva.

Els promotors de la iniciativa acusen al govern municipal que presideix Ada Colau de buscar la “destrucció” de l’Eixample, el caràcter igualitari del Pla Cerdà i de crear carrers de primera i de segona categoria. Adverteixe­n que “es crea un terç de carrers privilegia­ts, sense trànsit i amb simulacres de verd, que progressiv­ament es gentrifica­ran i seran pastura de pisos turístics mentre es descarrega tota la contaminac­ió i la circulació sobre els dos terços de carrers restants”.

També alerten que la supressió d’un terç de la vialitat col·lapsarà la resta de carrers i els serveis de transport i distribuci­ó i que l’impacte tindrà una dimensió metropolit­ana. Afirmen que la superilla no reduirà la contaminac­ió i que el projecte es basa en un prejudici ideològic: “Liquidar la mobilitat del vehicle privat, l’elèctric també, sense disposar d’un transport públic que ho faci possible”. “Vol forçar el decreixeme­nt econòmic”, sentencien els autors del document, que afegeixen que el tramvia per la Diagonal agreujarà el desordre urbanístic.

Converses a Catalunya es defineix com “un conjunt de persones procedents de diferents experiènci­es, unides per la voluntat de treballar juntes per afavorir la configurac­ió d’un gran espai central a la política catalana”, i incentivar espais per a la conversa. El grup inicial el formen Jordi Alberich, Eugeni Gay, Jaume Grego, Jaime Lanaspa, Juan José López Burniol, Carlos Losada, Josep Miró i Ardèvol, José Luis Oller-Ariño, Alfredo Pastor, Félix Riera, Mario Romeo, José Emilio Sierra, Manel Silva i Josep Vila.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain