La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Japó es complica contra Costa Rica

Un gol de Fuller en l’únic xut dels ‘ticos’ en el campionat decideix el partit

- Roberto Rodríguez lRrcelonR

Després de rebre un 7-0 en contra pocs donaven un paper protagonis­ta en aquest Mundial a Costa Rica, però els de Luis Fernando Suárez es van recompondr­e en temps rècord i en un exercici de supervivèn­cia gairebé heroic van aconseguir vèncer el Japó. Un gol solitari de Fuller en l’únic xut tico a porteria de tot el Mundial va tombar els nipons (1-0), que es jugaran la classifica­ció en l’última jornada en el partit contra Espanya.

Des de l’inici va ser més valent el Japó, ple de confiança després d’haver derrotat de manera sorprenent Alemanya en el seu debut mundialist­a. La pilota va ser seva i sempre va buscar superiorit­ats en el terç final del camp. Costa Rica va entrar en el partit al revés, amb la intenció únicament de protegir-se, refer-se defensivam­ent després de la clatellada contra Espanya i allargar el partit el màxim possible.

La falta de precisió del Japó per progressar i trobar zones de rematada va anar donant confiança als ticos, que en la part final del primer temps ja van aconseguir jugar en camp rival amb més continuïta­t i treure el cap a l’àrea. Això sí, cap dels dos contendent­s no va ser capaç d’intimidar el porter rival. Abans de l’entreacte no hi va haver xuts entre pals.

Al segon temps el Japó va inclinar definitiva­ment el camp a la recerca del gol. Van incrementa­r la pressió i Kamada, el far japonès, va prendre el comandamen­t del joc. Costa Rica va renunciar a la pilota i es va dedicar a esperar un contraatac que els oferís un miracle, però vivien molt lluny de l’àrea rival i la pressió després de pèrdua dels nipons els impedia fer cap mena de progressió.

Costa Rica sempre va estar molt més lluny del gol que el Japó. Soma i Kamada ho van provar amb faltes des de la frontal, però amb prou feines van intimidar Keylor Navas. L’aclaparame­nt va anar creixent per als ticos amb el pas dels minuts. Les arribades eren constants i el gol nipó s’intuïa a prop. Però deu minuts abans del final va haver-hi un error japonès al darrere que Costa Rica no va desaprofit­ar. Fuller, amb un remat amb l’esquerra des de la frontal, va batre un Honda bastant desafortun­at en el seu intent de refús. El lateral estava recuperant la posició després d’una de les seves poques incorporac­ions quan Gonda va errar en una passada i el va habilitar. En el primer xut a porteria de Costa Rica en tot el Mundial, els de Suárez clavaven un cop que seria definitiu.

Totes les prediccion­s del Japó van saltar pels aires i en l’última jornada hauran de lluitar contra Espanya per no anar-se’n a casa. Els samurais no van ser kamikazes, però tampoc no van saber guardar la roba a temps en la recta final del matx. Costa Rica celebra, amb el nas arrufat després del correctiu contra Espanya. El Mundial continua donant sorpreses.

 ?? Rarc aBlocnDa n aaP ?? Fuller celebrant el gol contra el Japó que permet somiar a Costa Rica
Rarc aBlocnDa n aaP Fuller celebrant el gol contra el Japó que permet somiar a Costa Rica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain