La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cantant Zaz lidera el cartell del festival Guitar Bcn 2023

Nacho Vegas, Andrés Calamaro i Ojete Calor, novetats

- BhrPeeonh Venda d’entrades a entradasde­vanguardia.com 15% descompte Club Vanguardia

La pròxima edició del Guitar Bcn Festival oferirà un total de 37 concerts, amb noves incorporac­ions de noms com la cantant francesa Zaz, l’asturià Nacho Vegas, la cantautora catalana Judit Neddermann o l’argentí Andrés Calamaro, que està previst que el tanqui el 3 de juny del 2023 al Gran Teatre del Liceu.

Entre els 16 nous concerts que es van revelar ahir també apareixen altres propostes d’estil molt variat, com l’inclassifi­cable duo Ojete Calor, les veus de Pastora Soler o María Peláe, la banda llatina Bacilos o Miki Ramírez, és a dir, Mr. Kilombo. El director del festival, Joan Roselló, va insinuar que malgrat que l’actual xifra de 40 concerts ja és l’habitual pot ser que hi hagin algunes novetats les properes setmanes.

Els noms que es van fer públics ahir se sumen a la vintena que ja es coneixien, començant pel de Pasión Vega, que obrirà el festival el 27 de gener de l’any que ve amb un concert al Palau Sant Jordi centrat en l’obra de Federico García Lorca. A més de la cantant madrilenya, ja constaven Christina Rosenvinge, Ismael Serrano, Judit Neddermann, Núria Graham, Second, Els Amics de les Arts, Marwan, Danny Ocean, El Kanka, Joe Satriani, Ana Mena, Suu o Kevin Johansen.

D’altra banda, el Guitar Bcn continua fidel a l’aposta de sempre, ja que la seva fórmula ha demostrat gran complicita­t amb el públic, que ha establert en les seves últimes edicions un percentatg­e d’ocupació superior a un 90% en cada edició. El seu caracterís­tic suport tant als artistes emergents com als de llarga trajectòri­a dona lloc a un programa ric i plural, amb propostes per a tots els gustos i novetats. “Estem molt orgullosos que el Guitar Bcn –va assegurar Roselló–, amb una oferta tan plural, s’hagi convertit en la referència de la programaci­ó mu

En totes les últimes edicions el festival barceloní ha tingut una ocupació superior a un 90%

sical del primer semestre a Barcelona. Ha estat una aposta contínua fins i tot en els moments més complicats, però els espectador­s responen cada any omplint les sales”.

L’aposta per noms encara no consolidat­s però amb indiscutib­le personalit­at i qualitat així com la presència significat­iva de dones al cartell continuen sent dos dels eixos fonamental­s del Guitar Bcn 2023. En aquest darrer aspecte, la directora artística de la cita, Judit Llimós, va explicar: “Tot i que encara estiguem amb una mica menys d’un 40% de presència femenina, m’encanta saber que hi hem arribat d’una manera natural, no forçada. No hem buscat mai la paritat, però cada vegada estem més a prop d’aconseguir una programaci­ó 100% paritària per mèrits propis”.

En el programa mirat amb detall, hi ha com sempre coses de tot. Hi ha estrenes dels nous treballs de Judit Neddermann, Pasión Vega, Els Amics de les Arts, Núria Graham, Laura Andrés i Sergi Carbonell (ex Txarango), entre d’altres. Menció especial al revival de Christina Rosenvinge, que torna als noranta per celebrar el 30è aniversari d’un dels discos més aclamats de la història del pop nacional, Que me parta un rayo. Juntament amb cantautors molt consolidat­s com Andrés Calamaro, Kevin Johansen, Ismael Serrano, Marwán, Nacho Vegas i El Kanka, apareixen futures estrelles com El Jose, Mr. Kilombo, Antoñito Molina, joves icones com Suu, noms alternatiu­s com Tulsa, Jenny & The Mexicats, i atractives promeses com Lucas Bun i DePol. ●

 ?? Ynutubl ?? Zaz en una actuació recent
Ynutubl Zaz en una actuació recent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain