La Vanguardia (Català-1ª edició)

Meta readmet Trump a Facebook i Instagram després de dos anys d’expulsió

- Fernando García Washington. Correspons­al

Donald Trump podrà tornar a Facebook i Instagram d’aquí “unes setmanes”. La companyia propietàri­a de les dues xarxes, Meta, li ha aixecat el càstig d’expulsió que li va imposar fa dos anys d’arran dels seus missatges sobre un pretès “frau” a les presidenci­als del 2020 i arran de l’assalt al Capitoli, el 6 de gener del 2021.

El president d’Afers Globals de Meta, Nick Clegg, va anunciar la readmissió dimecres a la nit, una setmana després que l’expresiden­t així ho hagués sol·licitat a través dels responsabl­es de la seva campanya per a les eleccions del 2024.

En la seva ràpida i afirmativa resposta, Clegg diu ara que sí, que està bé; que “la suspensió va ser una decisió extraordin­ària presa en circumstàn­cies extraordin­àries”, però “el normal és que el públic pugui escoltar un expresiden­t dels EUA i altre cop candidat per al càrrec”. Clegg va precisar que els comptes de Trump estaran subjectes a “noves mesures de protecció per evitar que es repeteixin els delictes”, mesures que inclouran “sancions més elevades per delictes reincident­s”. Si Trump publica més contingut que violin les normes” de Meta, va afegir el també ex vice primer ministre britànic (2010 i 2015), el text en qüestió “serà eliminat”, i ell, expulsat “entre un mes i dos anys”.

Amb el seu perdó al líder ultra, l’empresa de Mark Zuckerberg segueix els passos del Twitter d’Elon Musk, que fa dos mesos, i darrere d’un sondeig d’ajustat resultat afirmatiu, va reactivar el compte de Trump malgrat les barbaritat­s que havia escrit en el compte durant el seu mandat i, en especial, abans i durant l’assalt al Capitoli. L’exmandatar­i va respondre llavors que preferia continuar fent servir la seva pròpia xarxa, Truth Social.

Perdonant Trump tot i els missatges incendiari­s en l’assalt al Capitoli, Zuckerberg segueix els passos de Musk

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain