La Vanguardia (Català-1ª edició)

Negociació in extremis de BComú i PSC sobre el pla d’usos de l’Eixample

- Óscar Muñoz Ba a

El pla d’usos de l’Eixample, que restringir­à l’obertura de certs tipus de comerços considerat­s d’alt impacte, entre els quals bars i restaurant­s, en tot el districte, però especialme­nt en alguns carrers i zones molt tensades, pot naufragar en el ple de l’Ajuntament de Barcelona que se celebra avui si no hi ha un acord entre els socis del govern municipal, BComú i PSC. Tots dos van mirar ahir de consensuar una proposta, però no ho van aconseguir. La negociació continuarà aquest matí.

Els veïns van pressionar ahir en una reunió feta a l’Ajuntament perquè s’aprovi un pla. “Demanem un últim esforç de reflexió i responsabi­litat a tots els grups perquè per picabarall­es partidiste­s no rebentin una situació que pot ser irreversib­le”, va dir Xavier Riu, en representa­ció de les associacio­ns veïnals de l’Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, SOS Enric Granados i Sant Antoni. Totes defensen que es posin límits severs a les obertures, també a Sant Antoni –la zona sobre la qual discrepen PSC i BComú, per evitar el monocultiu, assegurar la continuïta­t del comerç de barri i evitar molèsties al veïnat–.

El Gremi de Restauraci­ó va anunciar en un comunicat que demanaria al govern municipal que ajorni la votació fins a la sessió plenària del febrer. Aquesta organitzac­ió creu que la discussió al si de l’executiu “ha de servir per enriquir el text definitiu i rebaixar la intensitat de les restriccio­ns” a l’obertura d’establimen­ts, perquè “és tan exagerada que impedeix l’arribada de nous operadors”.

L’11 de març finalitzen les suspension­s de llicències d’activitat econòmica vigents i per mantenir algun tipus de restricció hi hauria d’haver un pla.

Fins ara, el govern municipal ha manifestat que se li hauria de donar llum verda avui, que si es passa al ple del mes que ve ja no hi hauria prou temps, perquè el procés administra­tiu requereix més marge. En aquest cas, fins i tot en el cas que no hi hagués nova regulació, es podrien demanar llicències per a tota mena de comerços.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain