La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t estudia aportar al Delta 11 milions de metres cúbics de sorra

- Este e Giralt

El Departamen­t d’Acció Climàtica projecta moure onze milions de metres cúbics de sorres marines per protegir punts de la costa del delta de l’Ebre en perill de continuar retrocedin­t per la pujada del nivell del mar i els efectes de l’emergència climàtica. Fins ara, les aportacion­s de sorra s’han fet des de terra i amb volums molt més petits, en obres impulsades sempre pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

La Generalita­t ha licitat l’estudi per analitzar el volum i la qualitat de les sorres marines de la badia del Fangar, on les dragues marines practicari­en l’extracció aprofitant l’enorme acumulació natural de terra. Acció Climàtica preveu poder començar a aportar les sorres marines a finals del 2024 o ja el 2025. Abans haurà de redactar els projectes executius i aconseguir l’aprovació del

Ministeri per a la Transició Ecològica, amb plenes competènci­es al litoral. La Generalita­t vol fer més resistents als temporals l’illa de Buda, la platja de la Marquesa i la barra del Trabucador, tres de les zones més vulnerable­s, com es va fer evident amb el temporal Gloria el 2020.

“Volem aconseguir platges d’entre 200 i 250 metres d’amplitud, amb una zona dunar”, va destacar ahir Jesús Gómez, director dels serveis territoria­ls d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre. Així, es confia donar al frontal de la costa del Delta més resistènci­a davant els temporals i els efectes de la crisi climàtica. El Govern català sosté que és una estratègia “compatible” amb el pla de protecció del Delta del ministeri, pendent d’aprovació.

Lideratge, successió, intrigues, treballado­rs a càrrec..., tot funciona com a les empreses familiars corrents

vocada del despatx Montero Aramburu i especialis­ta en Dret de Família i de Succession­s, apunta que el període de successió sol haver-hi molts problemes que tenen l’arrel en el passat. “Morta Elisabet II, el que Enric s’atreveix a revelar al seu llibre, Spare, possibleme­nt troba l’origen en picabarall­es antigues. De la mateixa manera que un divorci hostil o una herència difícil comporta que puguin aflorar draps bruts i causar un notable perjudici tant a la imatge de l’exparella, potser socis, o de la família empresària, així els passa als Windsor amb l’actitud d’Enric”.

 ?? Irfosa / ARXIU ?? La barra del Trabucador inundada després d’un temporal el 2020
Irfosa / ARXIU La barra del Trabucador inundada després d’un temporal el 2020

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain