La Vanguardia (Català-1ª edició)

Denis Suárez, via lliure cap a l’Espanyol

El seu fitxatge s’ha de confirmar quan el Celta lligui un atacant

- Roberto Rodríguez Barcelona

El poder de convicció de Luis Campos, director esportiu del Celta, va ser més gran que l’obcecació de Carlos Mouriño, el president, i finalment la història d’autodestru­cció de l’equip de Vigo en el cas Denis Suárez sembla que arribarà a la fi. El mandatari cèltic ha accedit a deixar marxar amb la carta de llibertat el migcampist­a de Salzeda en aquest mercat hivernal, i l’Espanyol, que aquesta nit s’enfronta a domicili a l’Almeria (21 h), serà el seu destí els sis pròxims mesos si no hi ha contratemp­s d’última hora.

Després d’un estiu convuls, ple de negociacio­ns infructuos­es i declaracio­ns incendiàri­es entre Mouriño i Suárez, el futbolista no va tenir cap més remei que quedar-se a la grada sense jugar. El desacord entre els dos va néixer a compte de la delicada relació entre el president cèltic i Stellar Group, agència de representa­ció del jugador. Mouriño va convidar el futbolista a anar-se’n, una petició a què ell no va accedir.

Amb la situació enquistada tots dos hi perdien, per això Luis Campos es va proposar de desfer el greuge en aquest mercat hivernal, ja que amb la sortida de Suárez el Celta alliberari­a una suculenta quantitat de massa salarial que li permetria reforçar-se amb garanties. Primer va aconseguir convèncer el jugador i dimarts va tornar a Vigo des de París (on també actua com a director esportiu del PSG) per tenir una reunió amb el president, que atenent la delicada situació classifica­tòria de l’equip finalment va desbloquej­ar l’operació. Però en tot acord hi ha una lletra petita. En aquest cas, Denis Suárez només sortirà de Vigo si el Celta troba un atacant que ocupi el seu lloc, que és l’objectiu en què treballa Campos per poder reforçar la plantilla del portuguès Carlos Carvalhal.

El beneficiat de tot aquest entramat de disputes ha estat l’Espanyol, que ja va preguntar pel jugador a l’estiu i que estava molt atent a la seva situació, com va recordar Domingo Catoira durant la presentaci­ó del lateral Pierre-Gabriel. “Vam preguntar per ell a l’estiu. Té un conflicte important amb el club. Si és al mercat, estem oberts a jugadors de nivell, però no tinc constància que quedi lliure per poder considerar-lo una opció real”, va assegurar.

Si res no es torça Denis Suárez perdonarà la meitat del seu salari d’aquesta temporada al Celta, un total de 2,5 milions, per firmar pel que queda de curs per l’Espanyol. Un pas intermedi abans de marxar al Vila-real, amb qui té un acord verbal per al pròxim curs. A Barcelona l’esperen Catoira i Diego Martínez, els seus paisans i els grans valedors de la seva arribada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain