La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’àtic del Mandarin, venut per més de 40 milions d’euros

L’operació de compravend­a del pis bat rècords a Espanya

- ai e i e BanteCoga

L’àtic Grand Penthouse del complex de luxe Mandarin Oriental Residences ja té propietari. El dúplex de 650 metres quadrats ha estat venut per més de 40 milions d’euros a un particular internacio­nal, confirmen fonts del sector. L’operació, tancada fa poc, ha batut un doble rècord: àtic venut més car d’Espanya i preu mitjà per metre quadrat més alt.

Les caracterís­tiques i la ubicació d’aquest pis expliquen el valor sense precedents que ha assolit al mercat. Es tracta d’un immoble situat en una de les zones més exclusives de Barcelona, a la confluènci­a del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, a l’antiga torre Deutsche Bank. L’edifici va ser festejat per instal·lar-hi un hotel Four Seasons, però la moratòria hotelera de l’Ajuntament de Barcelona va enterrar aquesta iniciativa. Finalment el grup inversor KKH va canviar el projecte: un complex residencia­l de gran luxe.

El Mandarin Oriental Residences ha estat desenvolup­at per KKH i té trenta apartament­s i quatre àtics. Aquests últims estan situats a les plantes 17, 18, 19 i 20. Dels tres àtics d’una planta, se n’han venut dos. En total, l’edifici té 20 plantes i una alçària de 75 metres. La inversió en el projecte ha ascendit a 160 milions d’euros, una quantitat que KKH espera recuperar de manera folgada amb la venda dels habitatges, d’entre una i quatre habitacion­s i amb una superfície a partir dels 120 metres quadrats.

L’arquitecte espanyol Carlos

Ferrater, premi nacional d’Arquitectu­ra, s’ha encarregat del disseny de l’edifici, mentre que l’interioris­me ha estat obra de l’estudi londinenc Muza Lab. Un altre dels punts que expliquen l’alt preu que s’ha pagat per l’àtic dúplex són les prestacion­s que tenen a la seva disposició els residents de l’immoble.

El complex compta amb àrees de fitness i benestar, un gran saló biblioteca, sales de reunions privades i accés directe a un jardí panoràmic al terrat, amb zones de descans i una piscina privada, de què s’encarregue­n un equip de més de vint treballado­rs. És a dir, ofereix serveis equiparabl­es amb els d’un hotel de cinc estrelles gran luxe.

Els residents també tenen accés prioritari a les instal·lacions i els serveis de l’hotel Mandarin Oriental, a pocs metres de l’edifici, incloent-hi el restaurant Moments (una estrella Michelin) i l’spa. Són totes aquestes caracterís­tiques les que han fet que el metre quadrat de l’àtic dúplex s’hagi pagat a més de 61.000 euros.

El dúplex, de 650 metres quadrats, ha estat adquirit per un particular internacio­nal

 ?? MelVèl Gonzálèz / Shooteng ?? El complex de luxe Mandarin Oriental Residences, a la confluènci­a de passeig de Gràcia amb Diagonal
MelVèl Gonzálèz / Shooteng El complex de luxe Mandarin Oriental Residences, a la confluènci­a de passeig de Gràcia amb Diagonal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain