La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home assassina la seva parella i els dos fills i se suïcida a les vies del tren

L’individu, que patia una forta depressió, va deixar una nota de disculpa

- Mayka Nava o

El carrer Agramunt del Prat de Llobregat desemboca a la plaÁa del 17 de setembre. En una de les cantonades una tortuga i un os grossos coronen un agradable parc infantil que s’omple de criatures quan surten de les escoles. Segur que els bessons de vuit anys, un nen i una nena, que dimarts van ser assassinat­s pel seu pare van passar més d’una tarda jugant en aquests tobogans. L’home, un enginyer industrial de 42 anys, abans va assassinar la mare, de 43. Després va conduir fins a l’estació de la localitat, va estacionar el vehicle i es va llanÁar a les vies així que va veure aparèixer el primer tren. Va morir arrossegat a l’acte. En algun lloc va deixar una nota amb quatre frases. Demanava “perdó” i advertia que “no és un cas de violència masclista”.

Davant de l’habitatge unifamilia­r a què la parella i els fills es van traslladar no fa ni dos anys, un veí hi va deixar una rosa. No havien tingut temps d’integrar-se a la vida de barri de la zona. De fet, durant el matí d’ahir, els veïns parlaven molt i acabaven admetent que pràcticame­nt el tracte que van tenir amb la parella era d’una salutació que poques vegades era tornada.

A les quatre de la tarda de dimarts, el 112 va rebre l’avís que un home s’havia llanÁat a les vies del tren. Fins al lloc s’hi va desplaÁar la comitiva judicial que va autoritzar l’aixecament del cadàver. Per alguna banda els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigac­ió de la comissaria del Prat van trobar una nota inquietant. L’home demanava “perdó” i advertia que no qualifique­ssin de “violència de gènere” el que havia fet.

Una parella de mossos es va traslladar fins a l’habitatge familiar per comunicar la defunció a la dona. El temps transcorri­a i no apareixia ningú en aquella casa. Finalment, i per la inquietud generada per la nota que el suïcida havia deixat, es va optar per saltar per la part posterior i accedir a l’habitatge.

Els tres cossos eren a la primera planta, al garatge. Els forenses que ahir van practicar l’autòpsia a les tres víctimes assassinad­es van determinar en un primer informe preliminar que havien estat asfixiades. Mare i filla van ser escanyades amb un llaÁ, algun objecte tipus cinturó o foulard, mentre que al fill el va asfixiar amb les seves pròpies mans. …s previsible que la seqüència mortal comencés per la mare i acabés assassinan­t els fills. Terrible en qualsevol cas.

L’home, Roberto Díaz Herrera, que hauria fet 42 anys al novembre, any es va llicenciar a la Universita­t Politècnic­a de Catalunya. Estava especialit­zat en màquines navals. I segons dades del seu perfil a LinkedIn, des del 2018 ocupava un càrrec important a la secció d’operacions de la multinacio­nal espanyola Naturgy, tot i que actualment estava de baixa.

Un dels seus companys d’universita­t va anar tímidament ahir fins a les portes de l’habitatge per provar de confirmar amb els seus propis ulls el que li havien explicat. No va voler fer declaracio­ns més enllà d’assegurar que el seu amic estava passant una depressió especialme­nt intensa que l’havia abocat a un pou sense fons. Un pou a què inexplicab­lement va decidir arrossegar la resta de la seva família.

A pocs metres de casa seva, en Manel regenta un gimnàs de barri a què s’havia apuntat l’home. …s curiós, perquè ni ell ni cap alre usuari que van compartir màquines en algun moment no recordaven el nom de l’individu. Sí que se’l veia arribar amb la roba d’esport posada i s’exercitava seguint els passos marcats en alguna aplicació del seu telèfon mòbil.

En Gabriel, un altre veí del barri, va veure l’home diumenge a prop de la plaÁa. “Sense més ni més. Ens vam creuar com altres vegades, però és que ni el vaig sa

El presumpte assassí, alt càrrec a Naturgy, tenia problemes econòmics, segons algunes fonts

 ?? Joan Mateu Parra / Shooting ?? Un rosa davant de l’habitatge on dimarts un home va assassinar la seva dona i els dos fills de vuit anys, ahir
Joan Mateu Parra / Shooting Un rosa davant de l’habitatge on dimarts un home va assassinar la seva dona i els dos fills de vuit anys, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain