La Vanguardia (Català-1ª edició)

El futur de la Catalana

-

El Mundial d’Espanya Si no m’han enganyat, hi haurà dues seus a Catalunya del Mundial 2030”

“Si em deixen, acabaré el mandat, i si em falten més al respecte, em tornaré a presentar”

dat Juanjo Isern i també del secretari general de l’FCF, Oriol Camacho.

Comenci per Juanjo Isern, que ha tornat a impugnar les eleccions per segona vegada.

Per guanyar unes eleccions cal tenir la confianÁa dels clubs catalans. Això no li ha passat. Si jo les perdo, no les impugnaré i me n’aniré a casa meva. Isern és un personatge sinistre. I vol ser president per tapar tot el que l’implica en el cas Soule.

Què l’implica, segons vostè?

Hi ha unes actes que reflecteix­en que a Isern, l’any 2015, se’l nomena cap d’infraestru­ctures de l’FCF. Hi va ser dos anys i van ser els més convulsos, amb obres faraònique­s assignades a l’empresa del senyor Contreras, que no tenia ni un sol treballado­r. Isern va declarar a l’Audiència Nacional i no va dir la veritat sobre l’adjudicaci­ó d’aquelles obres, una decisió d’Andreu Subies. Volia tornar a l’FCF per tapar-ho.

Això implica també el senyor Camacho?

Sí. Hi ha hagut requerimen­ts per part de l’Audiència Nacional i aquest senyor va enviar una documentac­ió amb un foli en què cobria els imputats i deia que no passava res. Al novembre, amb l’últim requerimen­t, vam decidir que

La Vanguardia

la direcció general que lidera José Miguel Calle hi havia de prendre cartes. Vam enviar 200 folis amb les actes en què demostràve­m que les seves declaracio­ns eren falses. Quan el senyor Camacho ho va saber, ens va dir que l’havíem deixat “amb el cul a l’aire”. Camacho està de baixa mèdica. Però continua cobrant de l’FCF 160.000 euros anuals. I ha demanat ser testimoni protegit.

A començamen­ts de març es van escorcolla­r les oficines de l’FCF. Es busquen indicis de falsedat documental i administra­ció deslleial a les últimes eleccions. Tant de bo els Mossos d’Esquadra haguessin tingut la mateixa energia que quan ens van entrar a robar el 31 de desembre per endurse documents del cas Soule. Els Mossos haurien de mirar per què van fer un forat a la paret i per què van entrar al meu despatx i al del senyor Calle. …s curiós que no van entrar en el del senyor Camacho, que és qui més informació té.

Té contacte amb l’expresiden­t Luis Rubiales?

No. L’última vegada que hi vaig parlar va ser fa sis mesos.

Sabia que Gruconsa, constructo­ra de La Cartuja, va ser el vehicle de presumptes mordidas per a Rubiales?

Esclar que no. …s corrupció. Si és així, és indignant.

I els negocis a l’Aràbia?

Amb Aràbia ningú no ha trobat res en cinc anys. Veurem si ho aconseguei­xen quan acabi el contracte. O potser és que no ha passat res. Aràbia només ha portat beneficis per al futbol modest amb 16 milions per a ells.

Vostè va ser un dels que va aplaudir Rubiales quan va dir que no dimitiria. Se n’ha après res, de tot això?

El senyor Rubiales havia ajudat molt Catalunya i per això no vaig reaccionar com devia. N’hem après molt. Les jugadores es van posar fermes amb una sèrie de motius. El senyor Rocha, president de la gestora, ha liquidat persones que fins ara semblava impossible. Anem pel bon camí.

Són decisions que es fan perquè toca o creu que realment hi ha més conscienci­ació?

Costa molt de canviar les inèrcies dels últims anys.

S’ha canviat al BOE l’ordre per la qual es regulen els processos electorals a les federacion­s per a la igualtat efectiva d’homes i dones. A les territoria­ls espanyoles hi ha 19 presidents. Tots són homes...

A l’RFEF només es pot aplicar aquesta llei quan hi hagi un president electe. La resta ha d’intentar complir la llei. A Catalunya avui dia hi ha més igualtat; hi ha un 9% de presidente­s.

Vostè dona suport a Pedro Rocha. Creu que l’opció continuist­a és el que necessita l’RFEF?

El va posar el senyor Rubiales com hauria pogut posar un altre vicepresid­ent. Però no hi té res a veure. …s una persona íntegra.

Quins avals té?

Molts. Entre els quals, l’aval de LaLiga que presideix Tebas. Ja era hora. Els convé anar juntes.

Llavors, si guanya Rocha hi haurà aliances amb Tebas per jugar partits de Lliga fora d’Espanya?

Si es juga la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita, per què no pot fer-ho la Lliga? No es carrega el calendari, només hi ha un desplaÁame­nt fora. Ja sigui Aràbia, Miami o on considerin. Bé es desplacen a fora els clubs quan els convé econòmicam­ent, oi?

A les eleccions també es presenten Carlos Herrera i Eva Parera. Els dona cap opció?

Saben els requisits i que han de presentar el 15% dels seus avals. Si els tenen, endavant. Carlos Herrera el conec. …s excepciona­l. La senyora Parera no la conec.

El Mundial 2030 és a l’horitzó amb Portugal i el Marroc. Temen que tot això pugui esquitxar el pes d’Espanya?

Crec que no. S’ha parlat d’aquest tema amb la FIFA i està esperant que se celebrin les eleccions per normalitza­r la situació. Cal posarse a treballar, perquè el Marroc pot guanyar terreny.

Pot garantir que hi haurà dues seus a Catalunya?

Si no m’han enganyat, sí.

La final serà al Bernabéu o al Camp Nou?

No se sap, també la vol el Marroc.

Per què la selecció femenina espanyola no juga a Catalunya?

Hi ha unes despeses que, per llei, han d’assumir els ajuntament­s, governs o diputacion­s. Aquí ningú no vol pagar. La final de la Copa de la Reina es juga a La Romareda perquè aporten 300.000 euros. ●

El seu candidat RFEF Pedro Rocha és una persona íntegra, no té res a veure amb Rubiales”

L’aval de LaLiga “Si es juga la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita, per què no s’hi pot jugar la Lliga?”

 ?? M  é Espi  s ?? Joan Soteras, president de l’FCF i vicepresid­ent de la gestora de l’RFEF, posa per a a Barcelona
M é Espi s Joan Soteras, president de l’FCF i vicepresid­ent de la gestora de l’RFEF, posa per a a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain