La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cara de ‘Perro... Sanxe’

-

càntics corejats pels més de 12.000 manifestan­ts que van anar a la seu del PSOE, n’hi va haver un que va retrunyir amb més força que la resta.

Fins i tot per sobre del “Queda’t” que ha encimbella­t Quevedo –el cantant, no el poeta– i que els animosos militants arribats a Madrid als més de 50 autocars contractat­s des de les diverses federacion­s corejaven als carrers veïns.

Parlem del “No passaran” convertit en símbol de la resistènci­a republican­a durant la

Guerra Civil i que alguns dels manifestan­ts més longeus de la sala pensaven que no haurien de tornar a entonar mai.

“Hem retrocedit tant els últims anys que cal tornar a defensar l’obvi, la democràcia”, resumia en Javier, veí de Madrid que als 81 anys feia temps que no sortia al carrer a manifestar-se.

“És que aquí sembla que sempre guanya el que més menteix, el que més insulta o el que més ataca; quin bunyol de societat estem deixant als nostres fills”, recollia el testimoni la

Isabel empunyant una bandera asturiana.

Tocades les onze, els manifestan­ts van comprovar que les dues pantalles de televisió, i la desena d’altaveus col·locats a banda i banda de Ferraz, no serien d’ús exclusiu del dj de torn, sinó que estaven destinades a amplificar la reunió del comitè federal que, per primera vegada, es va emetre íntegramen­t en directe.

Les intervenci­ons dels diversos barons socialiste­s que van prendre la paraula van ser aplaudides pels manifestan­ts que, a cada pregunta retòrica formulada, contestava cridant.

–“Consentire­m que Espanya retrocedei­xi?”

–“Esclar que no!”.

Poc després.

–“No creieu que només pel fet que guanyin els bons ja val la pena?”

–“Per descomptat que sí!”. La mateixa militància que a la campanya del 23-J es va prendre a broma els atacs de la dreta al seu líder fins a convertir l’insult Perro Sanxe en un crit de guerra, ahir es va deixar d’ironies i sarcasmes per dir a Sánchez que no està sol i que està disposada a defensar a peu i a cavall tant el Govern progressis­ta com el seu president. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain