La Vanguardia (Català-1ª edició)

Yolanda Díaz s’afegeix amb energia a la defensa de l’Executiu

- Asier Martiarena

“Ningú no doblegarà aquest Govern”. Yolanda Díaz ha decidit capitaneja­r en primera persona la conjura de Sumar davant els “inèdits atacs de la dreta i l’extrema dreta a la democràcia” que, a la fi, han empès Pedro Sánchez a plantejar-se la seva dimissió com a president del Govern espanyol.

Es tracta d’un escenari sobre el qual ningú a Sumar s’atreveix a elucubrar, però que ha derivat en un tancament de files de l’espai confederal que ahir va elegir la seva nova executiva amb què pretén rearmar el “procés transforma­dor” del país amb una ofensiva programàti­ca en matèria social.

En aquest sentit, Díaz va insistir que “ningú no tombarà la voluntat democràtic­a del nostre país”. I obrint el pla perquè el focus no només apunti a Sánchez, va recordar que la deslegitim­ació de l’Executiu espanyol no ha sorgit de la nit al dia: “Ho hem vist des dels temps d’Aznar i ho experiment­em amb més intensitat des que formem part del Govern”, va assenyalar per emfatitzar que el lawfare també l’ha patit Sumar a la seva pell.

Amb un sentit organitzat­iu, i amb el repte de “cosir la coalició”, la nova executiva de Sumar

La cúpula del partit incorpora Urtasun, Errejón, Hernández i Duval al repte de cosir la coalició

va ratificar Díaz com a coordinado­ra general i va confirmar també el portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, com a responsabl­e de l’àrea d’anàlisi política, i el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, com a portaveu.

Entre els nomenament­s més destacats també hi ha Paula Moreno com a responsabl­e de grups sectors, Josep Vendrell com a encarregat de model territoria­l i plurinacio­nalitat, l’exdirigent d’IU Lara Hernández com a secretària d’organitzac­ió, i Elizabeth Duval com a responsabl­e de comunicaci­ó. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain