La Vanguardia (Català-1ª edició)

“M’afecta exactament zero el que puguin dir de mi”

Candidat de Junts a la presidènci­a de la Generalita­t

-

Té un gat, com es diu?

Ninu. Després intento estar en silenci. És reparador. Tinc la música com a referent, també, i diversos llibres sempre a la vista.

Silenci, música, què més?

Cada dia parlo amb les meves filles i la meva dona a aquella hora, com ha anat l’escola, la feina, i això ja em porta, no diré l’hora de dormir, però m’agraden els horaris a Bèlgica. Si puc, soc al llit a les 22 h. M’agrada veure documental­s a Arte i alguna pel·lícula clàssica a Filmin, millor en blanc i negre.

Esport, algun exercici?

N’hauria de fer, i tinc aparells a casa, però em costa, la bicicleta, l’el·líptica, ho he intentat amb la tablet, però em poso nerviós.

Ioga, meditació?

Faig el ioga a Catalunya que és badar, que és un descans actiu, semblant a la meditació.

És creient?

Sí, m’he educat en una família de valors cristians.

I practicant?

Soc molt mal practicant. Però intento parlar poc d’això.

Va ser periodista abans que polític, quins estudis té?

Em sento periodista, però anar a Barcelona a estudiar era prohibitiu i l’oferta del col·legi universita­ri era limitada. Em vaig apuntar a Filologia i vaig fer fins a segon.

Per què no va acabar?

Treballava de corrector de català a El Punt. El gener del 1983 vaig tenir un accident molt greu, quatre mesos de baixa, el tràiler va fugir i em va tocar pagar el cotxe. Necessitav­a més feina i em van donar doble jornada: de periodista i corrector.

Consell dels seus assessors?

No, no. La perruqueri­a on anava estava d’obres i em van buscar una d’aquestes barberies modernes que no em vaig adonar i ja havien agafat la màquina, van començar a tallar i ja no podia parar.

Tenia pòsters dels Beatles?

No. De Cruyff i Neeskens.

Ha fumat marihuana?

Alguna vegada, però no sé fumar, no m’empasso el fum, i no va tenir efecte i, esclar, no tenia interès.

Quina música li agrada?

Depèn del moment, de la companyia... M’agrada Beethoven, alguna cosa de Wagner, punk. Música electrònic­a, rock, sardanes, country. També Joan Báez, John Denver, Rolling Stones, Beatles, Dire Straits, Mark Knopfler, depèn.

Toca la guitarra, fins i tot va tenir un grup quan era jove.

Sort que no hi havia mòbils i no hi ha proves! Érem nois de 16 anys, jo era tan dolent amb la guitarra que em van posar a tocar el baix, però ens ho vam passar molt bé.

Alguna bogeria per amor?

No tinc gust per això. Soc sensible,

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain