La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nena d’Alcobendas en fa 50 Penélope Cruz fa realitat el seu somni de ser una estrella i mare de família

- Barcel na

El destí de Penélope Cruz era convertir-se en una estrella. Estava escrit que aquella nena que es va criar a la perruqueri­a de la seva mare a Alcobendas envoltadat­ada de cclientese­tes –“Aquellque lloc oc era com un psicòleg per a elles, compartien tots els seus secrets; el seu comportame­nt em captivava”– seria la primera actriu espanyola a guanyar un Oscar (per Vicky Cristina Barcelona el 2008).

Avui, la Penélope en fa 50 i té moltes coses a celebrar. “És una cosa important i bonica, i realment vullu cecelebrar-ebahoo aambb tots els meus amics. Significa que soc aquí i estic sana i és un motiu per fer una festa”, declarava l’artista en una entrevista recent amb la revista Elle, en què també revelava que pateix hipersensi­blitat emocional: “Soc afortunada per ser així, fins i tot patint o sentint més les co

Va conèixer el seu marit al rodatge de ‘Jamón jamón' el 1991 (a dalt); van tornar a coincidir el 2007 a ‘Vicky Cristina Barcelona' (a sota) ses. És hipersensi­bilitat en tots els sentits: visual, al so, als sentiments de les persones. És un dels principals temes de què m’ocupo a teràpia: com treballar l’equilibri per estar bé sense fer meus aquests sentiments”.

El seu rostre es va fer conegut abans que el seu nom. Tenia 14 anys quan va protagonit­zar el videoclip de Mecano La fuerza del destino. Allà va conèixer el músic Nacho Cano, el seu primer xicot. El seu amor va durar sis anys.

Va debutar al cinema amb la pel·lícula de Bigas Luna Jamón jamón, on va conèixer Javier Bardem. Tenia 17 anys. El 1997 va arribar als cinemes Carne Trémula, la seva primera pel·lícula amb Pedro Almodóvar.

 ?? ?? Javier Bardem
Javier Bardem
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain