La Vanguardia (Català-1ª edició)

Montilivi és una fortalesa

L’equip de Míchel, que espera demà el Barça, ha aconseguit 13 triomfs a casa per només dos empats i una derrota

- Carlos Ruiz

Té tot just 14.000 localitats, de les quals una gran part se sustenten sobre grades supletòrie­s. Conserva l’aire auster, lluny de l’espectacul­ar acomplimen­t de l’equip. Montilivi no pot presumir de ser dels millors estadis de Primera pel que fa a infraestru­ctures i, en canvi, és el secret de la històrica temporada que el Girona està signant. El camp gironí serveix de constataci­ó que no importen el preu ni els luxes que envolten cada seient, sinó la calor i el suport que desprèn l’afició cap als seus. Un ambient familiar i sa, epicentre de l’orgull gironí, que ha portat el conjunt de Míchel a signar uns nombres envejables davant de la seva parròquia.

El Girona, tercer a la Lliga, és el més golejador de la categoria al seu estadi amb 42 gols, dos més que el líder, el Reial Madrid, i l’Atlètic, i quatre per sobre del Barça. L’afició gironina només ha lamentat una derrota a Montilivi en 16 matxs, contra els madridiste­s (0-3), i ha vist dos empats, contra l’Athletic (1-1) i la Reial Societat (0-0). Però els dies sense victòries són l’excepció aquesta temporada. El públic blanc-i-vermell ha gaudit de 13 triomfs, i en nou ha vist almenys tres gols del seu equip. Entre els millors moments destaquen els tres punts que van aconseguir contra l’Atlètic (4-3), la golejada al Sevilla (5-1) i l’última victòria contra el Cadis (4-1), que va certificar la classifica­ció per a les competicio­ns europees.

Les xifres ratifiquen una evidència: el conjunt de Míchel guanya i convenç amb un joc ofensiu sense complexos que ha enamorat el futbol espanyol. El seu principal punt fort és el poder per les bandes, tant amb els extrems Sávio i Tsygankov com amb els laterals Couto i Miguel Gutiérrez, tots dos amb un perfil atacant. Però més enllà de la seva amenaça pels carrils, on sol crear superiorit­at, la força del Girona és coral. És un equip que sap interpreta­r on són els espais rivals i els seus jugadors es mouen i permuten de posició amb l’objectiu d’arribar a la porteria contrària. I allà, a l’àrea rival, hi ha la cirereta del Girona, un Dóvbik que és el pichichi de la Lliga (19 gols) i una de les revelacion­s de l’any.

El Girona desplega tota la personalit­at i el potencial a Montilivi, protegit per l’afició. Tot i això, la proposta s’ha ressentit lluny de casa en aquest tram final, quan la pressió ha augmentat i els rivals ja coneixen les múltiples virtuts dels gironins. L’equip va començar la temporada igual de contundent a casa que com a visitant, sense saber què és la derrota en tota la primera volta. En canvi, les últimes sis jornades ha patit cinc derrotes a domicili.

Però va ser lluny de Montilivi, a Montjuïc, on els de Míchel van signar un dels grans triomfs d’aquesta temporada, contra el Barça (2-4). Demà els blaugrana visiten un Girona que pot segellar amb un triomf l’accés matemàtic a la pròxima Champions quan falten quatre jornades. Queden lluny les penúries per no ascendir a Primera o el patiment de la permanènci­a. Ara només falta saber si a la fortalesa de Montilivi, vetusta i al límit del reglament UEFA, hi podria sonar l’himne de la màxima competició europea. ●

Cap equip, ni tan sols el Reial Madrid, no ha marcat més gols a casa que el grup de Míchel

Les xifres ratifiquen una evidència: el Girona guanya i convenç amb un futbol ofensiu sense complexos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain