La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Palau com a salvavides

L’Olympiacos destrueix al quart partit un Barça que va firmar una pèssima actuació en defensa i en atac i que ho confia tot al cinquè assalt a casa

-

partit (92-58) a Atenes, el que ja podia segellar el pas a la final four, per un conjunt grec més concentrat i entonat, al nivell que requeria la cita.

Els barcelonis­tes van ser a anys llum de la versió competitiv­a del tercer partit al pavelló de la Pau i l’Amistat, que es va acabar amb el triomf barcelonis­ta a la pròrroga i amb protesta arbitral dels hel·lens. L’afició d’El Pireu continuava calenta per la falta sobre Jabari Parker en l’últim segon del temps extra i va dedicar una sonora xiulada a l’himne del torneig abans del salt inicial. L’esbronc es va convertir en festa a les grades en tot just uns minuts.

El Barça va firmar una bona posada en escena, alliberat després de recuperar el factor pista. La pilota circulava amb facilitat. Anotaven Parker, Laprovitto­la i Vesely després de trobar bones situacions de tir. Tot fluïa. En canvi, els de Bartzokas van començar tenallats, mirant amb vertigen l’abisme de l’eliminació. La resposta local va ser Fall i els seus 2,18 metres, que es van apoderar de la zona amb deu punts sense error, incapaços els barcelonis­tes de llegir el bloqueig i continuaci­ó. El pivot va mantenir un Olympiacos que va arribar a veure’s set punts per sota (12-19) al primer quart, moment en què el Barça va començar a desfigurar-se.

Els blaugrana es van desconnect­ar del partit a l’inici del segon parcial. Una fosa a negre que va començar amb la defensa, sense tensió i desconcent­rada, i va continuar en atac, sense lideratge ni claredat per desarborar la sempre dura defensa grega. Jokubaitis, Willy Hernangóme­z i Ricky Rubio, molt desencerta­ts, amb diverses pèrdues, van ser engolits pel ressorgime­nt de l’Olympiakos, cosa que va afegir soldats a la causa amb el pas dels minuts. Canaan es va estrenar amb un triple, Petrusev i Milutinov anotaven per dins amb facilitat i McKissic va acabar per elevar els atenesos arrodonint un parcial de 17-0. Ni tan sols va servir d’excusa una polèmica antiesport­iva a Abrines o un camp enrere no xiulat a Williams-Goss. El Barça va continuar a la lona abans del descans (53-37) i sense cap intenció d’aixecar-se.

Lluny de reaccionar després de la represa, la funció dels barcelonis­tes va passar de dolenta a es

Els blaugrana van començar bé, però a partir del segon quart es van esfondrar sense indici de reacció

perpèntica. Ja no hi havia sistema ni indici d’actitud. Alguns errors en el tir, sota la cistella, van vorejar fins i tot el que és còmic. Amb Williams-Goss i Canaan als comandamen­ts, l’Olympiacos va obrir la bretxa fins més enllà dels 20 punts a l’inici del tercer quart (61-37). Bloqueig total del Barça. Per si quedava algun dubte de la desfeta, l’exblaugran­a Papanikola­ou es va encarregar d’enterrar qualsevol esperança visitant amb tres triples consecutiu­s abans del parcial definitiu (72-48).

Aleshores els de Grimau ja havien dimitit, amb Brizuela, habitualme­nt amb pocs minuts, als comandamen­ts de l’atac. La mamba basca, a més, va ser erràtica en el tir (1/10). Impossible el triomf barcelonis­ta a l’últim quart, només es podia salvar l’honor. Tampoc. Milutinov, Petrusev i McKissic, màxim anotador amb 21 punts, es continuave­n endinsant en la ferida sense pietat. La sagnia va augmentar fins al cop de clàxon final d’un partit per oblidar del Barça, que té una setmana per recuperar-se d’un cop dolorós. Per sort per als blaugrana, sempre els quedarà el Palau. ●

?? GEORGIA PANAGOPOUL­OU / EFE ?? Milutinov anotant davant de Kalinic i Willy Hernangóme­z durant el partit disputat ahir al pavelló de la Pau i l’Amistat d’Atenes
GEORGIA PANAGOPOUL­OU / EFE Milutinov anotant davant de Kalinic i Willy Hernangóme­z durant el partit disputat ahir al pavelló de la Pau i l’Amistat d’Atenes