La Vanguardia (Català-1ª edició)

Puntual a la cita de Colònia

El Barça fa valer els vuit gols de l’anada a París per certificar la classifica­ció a la seva 12a ‘final four’ en 15 edicions, el dia de l’adeu europeu de Niko Karabatic

- Toni López Jordà e l s Q UA R TS ( TO R N A DA )

Puntual a la seva cita anual amb Colònia, el Barça va complir amb el tràmit de la tornada de quarts de final davant el PSG amb un còmode triomf (32-31) –els vuit gols de l’anada ja eren definitius– i va certificar el seu 12è passi a la final four de la Champions, el sisè de consecutiu, en les 15 edicions amb aquest format.

El conjunt blaugrana es veurà el 8 i 9 de juny al Lanxess Arena amb el Magdeburg, vigent campió i gran favorit, el Kiel –que va firmar la gesta de quarts aixecant nou gols al Montpeller– i l’Aalborg, que va fulminar el Veszprém; un cartell inèdit. El rival de semifinals el sabrà dimarts, quan se sortejarà el quadre a Budapest (17 h).

El Barça arribarà a Colònia com el segon millor equip del cartell, tot i que amb números molt semblants al Magdeburg, els dos conjunts amb més victòries (13) i menys derrotes (3). Precisamen­t, el conjunt blaugrana, el màxim realitzado­r (535), ha cedit dues de les seves tres derrotes davant els alemanys i el Montpeller, tots dos en les dues últimes jornades de la four de Colònia

fase de grups. A diferència de l’any passat, l’equip d’Ortega ja no és el que millor defensa. El superen el Magdeburg i el Kiel. Això sí, el conjunt blaugrana pot presumir un any més de ser l’equip que més cops ha anat a Colònia. I de llarg. A les 12 participac­ions en les 15 edi

cions qui més se li acosta és el Kiel amb 9 presències; per al Magdeburg és la segona, igual que per a l’Aalborg (rival a la final del 2021).

En el tràmit de la tornada de quarts, davant un Palau Blaugrana entregat, amb la millor entrada de la temporada (5.467 espectador­s), el Barça va encarrilar aviat la victòria amb el 5-3 que posava Janc als 8m30s. Una defensa sòlida, com ja va exhibir a París, i la diversitat golejadora, amb més facilitat que a l’anada, el Barça va començar a agafar velocitat de creuer sense dificultat. Així, als 23 minuts se n’anava de quatre gols (el 14-10 d’Aleix Gómez), arribava a posar un +6 (el 17-11 d’Ariño) i tancava el primer temps amb un còmode +5 (17-12).

El Barça va deixar sentenciat el duel amb el +7 que anotava Frade tot just arrencar el segon temps (19-12). Amb 15 gols de renda, els blaugrana van deixar d’accelerar i el PSG ho va aprofitar per maquillar el marcador i arribar a posarse a un gol.

La mala notícia va ser la lesió de Pol Valera, que es va retirar en braços de Frade i Dika Mem a falta de cinc minuts. El central de la Garriga es dolia del genoll dret.

La nota nostàlgica va ser el comiat del mític Nikola Karabatic, blaugrana entre el 2013 i el 2015. El lateral, que es retira en els Jocs als 40 anys, va anotar dos gols. ●

La mala notícia de la nit va ser la lesió de genoll de Pol Valera, que es va retirar en braços de Frade i Mem

 ?? En ic Fontcube ta / EFE ?? Els jugadors del Barça van celebrar la classifica­ció per a la final al Palau Blaugrana
En ic Fontcube ta / EFE Els jugadors del Barça van celebrar la classifica­ció per a la final al Palau Blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain