La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desarticul­ada la banda llatina juvenil Los Demons de Ciutat Meridiana

-

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès desarticul­ar una organitzac­ió criminal juvenil d’origen llatí que actuava a Barcelona. L’operació, que ha estat batejada com a Hellcat Warriors, ha estat dirigida pel jutjat d’instrucció número 23 de Barcelona i ha acabat amb la detenció d’onze persones i l’escorcoll en dotze domicilis, la majoria a Barcelona i també a l’Hospitalet de Llobregat i en una parcel·la agrària de Montcada i Reixac.

La banda es feia dir Los Demons de Ciutat Meridiana (LDCM) i era de creació recent. Era una banda juvenil, d’inspiració llatina, en la qual els seus integrants compartien algunes senyes d’identitat i que incloïa un ampli catàleg delinqüenc­ial violent, com ara agressions amb armes blanques, robatoris, tràfic de drogues i estafes bancàries. Els investigad­ors treballen amb la hipòtesi que es volien organitzar d’una manera semblant a col·lectius violents dels seus països d’origen.

La policia va tenir coneixemen­t de l’existència d’aquesta banda després que els seus membres protagonit­zessin un robatori amb violència, tres robatoris amb forÁa i dos delictes de lesions, segons van avanÁar ahir en un comunicat.

La banda s’organitzav­a jeràrquica­ment, amb papers i rols diferencia­ts i amb integrants dedicats a una tasca concreta amb l’objectiu d’“assegurar la seva activitat delictiva amb un èxit d’execució elevat”. Actuaven a Nou Barris, on provaven de ferse forts i aconseguir el control del territori, sobretot de la venda de drogues. En els escorcolls van ser intervingu­des armes de foc, matxets, destrals, ganivets, defenses extensible­s i catanes.

Tot apunta que es van aprovision­ar d’aquest arsenal per enfrontar-se amb organitzac­ions criminals amb qui mantenen rivalitat pel control de la venda de drogues a la zona.

Els investigad­ors van detectar que feien ostentació de les seves malifetes a les xarxes socials i que això havia accentuat el seu sentiment d’impunitat i de poder hegemònic al barri.

…s la segona operació en poques setmanes contra una banda llatina a Catalunya. El 17 d’abril la Guàrdia Civil va desarticul­ar una facció violenta dels Latin Kings que va acabar amb l’arrest de 34 persones, dues d’elles menors d’edat. Tenien un funcioname­nt semblant al d’una secta i reclutaven els seus nous membres entre persones amb perfils vulnerable­s o solitàries. La banda va arribar a planificar una venjanÁa amb armes de foc per l’apunyalame­nt d’un dels seus membres per un grup rival. ●

 ?? LV ?? Un dels detinguts pels Mossos d’Esquadra
LV Un dels detinguts pels Mossos d’Esquadra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain