La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Girona perdona L’equip de Míchel deixa escapar el triomf en l’últim sospir a VitÚria

- Ju n B ut st M rtínez p r m e r v s ó

Al Girona la victòria se li va escórrer entre els dits en l’últim sospir. Ni més ni menys que al minut 99. Llavors va aparèixer el cap de Guridi per donar l’empat a l’Alabès i per treure el triomf al conjunt de Míchel. Un embolic aeri a l’àrea va impedir als gironins de distanciar-se de manera provisiona­l respecte al Barça en la lluita per la segona plaça. Ara el Girona, que va perdonar la sentència, queda a dos punts al davant en espera del que faci el Barcelona dilluns contra la Reial Societat.

El conjunt gironí es va posar en òrbita a Vitòria com si encara estigués jugant el tram final del partit contra el Barça. És a dir, com una moto, i sent molt eficaç. En la seva primera arribada es va avançar. Va ser en un córner picat per Tsygankov que va rematar a la xarxa Eric Garcia, amb un salt estratosfè­ric. Quart gol ja per al central cedit pel Barça, que sembla un altre a les files del Girona.

Míchel havia ordenat dos canvis respecte al partit contra els blaugrana. Van entrar Arnau i Portu, l’heroi de la remuntada en el derbi i que a Vitòria amb prou feines va intervenir, per David López i Aleix García. Per tant, un onze molt ofensiu que d’entrada va donar rèdits als gironins.

Tot eren somriures a la banqueta de Míchel, que fins i tot es permetia alguna broma. Davant, l’Alabès, amb la permanènci­a segellada, tenia en lliça un onze amb rotacions, començant per la presència del porter Owono.

Però, com sol passar en els partits del Girona, el joc no va tenir ni pausa ni respir i de la mateixa manera que els de Míchel atacaven amb criteri també deixaven espais darrere. Per això l’Alabès no va trigar a equilibrar la balança després d’una conducció vertical i rabent de Giuliano Simeone. El fill del tècnic de l’Atlètic va habilitar Guridi, que va aconseguir l’empat gairebé a plaer davant una defensa contemplat­iva del Girona.

S’havia jugat menys d’un quart d’hora i ja havien passat moltes coses. I més que en passarien. Si no van ser dolentes per al Girona va ser per l’encert de Gazzaniga. El porter va avortar dues rematades perilloses de Javi López i Rauna altra de Savinho. Ocasions que després lamentaria haver fallat el Girona. L’Alabès, que havia donat bona rèplica en la primera part, va anar a menys, però Guridi va ser l’últim a somriure amb el seu doblet.

Després de jugar a Vitòria el

Eric Garcia va marcar el primer gol amb un gran salt i Yangel Herrera va aconseguir el segon del Girona

Si el Barça s’imposa dilluns a la Reial Societat, recuperarà la segona posició

Girona rebrà dimarts el Vila-real (22 hores). Després anirà a Mestalla el diumenge 19 per enfrontar-se al València (19 hores). Els de Míchel tancaran la Lliga a casa contra el Granada (dissabte 25 a les 21 hores). Continuen fent història. ●

?? Juan Manuel Serrano Arce / Getty ?? Yangel Herrera va marcar l’1-2 amb aquest xut després d’una assistènci­a de taló de Dóvbik
Juan Manuel Serrano Arce / Getty Yangel Herrera va marcar l’1-2 amb aquest xut després d’una assistènci­a de taló de Dóvbik