La Vanguardia (Català-1ª edició)

El BBVA i el Sabadell obren la batalla pels accioniste­s de cara a l’opa

La CNMV analitza la denúncia del banc que presideix Oliu per “vulneració” de la llei

- Edu do M g llón

La primera batalla en l’opa hostil del BBVA sobre el Sabadell s’entaula sobre els suports entre els accioniste­s amb què compta cada entitat. El banc que presideix Josep Oliu ha denunciat davant la CNMV que el BBVA ha de revelar els noms dels accioniste­s del Sabadell que haurien mostrat el seu suport a l’opa, segons fonts financeres. En cas que no ho faci, el Sabadell considera que el BBVA s’hauria de retractar respecte als comentaris que va fer el seu president, Carlos Torres, en els quals assenyalav­a que accioniste­s del Sabadell, alguns d’ells “rellevants”, els han expressat el seu interès per acceptar l’oferta.

Mentrestan­t, fonts de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) precisen que l’organisme analitzarà la informació remesa pel Sabadell di

Banc Sabadell demana que el BBVA reveli els noms dels accioniste­s a favor de l’opa

jous a la nit, en la qual denunciava una vulneració de la llei d’opes.

El president del BBVA, durant una presentaci­ó als analistes i posteriorm­ent en una roda de premsa, va parlar sobre el possible suport d’alguns accioniste­s del Sabadell a l’opa. Tot i això, aquella informació no apareix en la comunicaci­ó oficial emesa per l’entitat a la CNMV, en la qual es detallava el contingut de l’opa i l’oferta econòmica i altres detalls. Aquell canal de la CNMV és el que s’ha de fer servir perquè tots els inversors i accioniste­s tinguin la mateixa informació i no d’altres, com ara una roda de premsa o una trobada amb analistes, defensen fonts financeres. El BBVA va optar ahir per guardar silenci i no en va fer cap comentari.

Dijous a la nit el Sabadell va assegurar en un comunicat a la CNMV que la documentac­ió lliurada pel BBVA en una conferènci­a amb analistes i els comentaris que hi va fer “vulneren l’article 32.1 del reial decret 1066/2007, del 27 de juliol, sobre el Règim de les Ofertes Públiques d’Adquisició de Valors i, en general, introdueix­en dades incomplete­s que poden afectar el mercat”. Aquell article diu que “des de l’anunci públic d’una oferta pública d’adquisició (...) i fins a la presentaci­ó de l’oferta (...) l’oferent (...) s’abstindrà de difondre o publicar per qualsevol mitjà qualsevol dada o informació que no consti a l’anunci previ de l’oferta”.

Segons fonts de la CNMV, no hi ha una denúncia formal per part del Sabadell més enllà de l’esmentada comunicaci­ó remesa a la Comissió.

Torres va dir dijous davant la premsa que “efectivame­nt hi ha hagut inversors del Banc Sabadell rellevants que sí que han contactat amb nosaltres per fernos arribar el seu interès perquè es materialit­zés una oferta com la que presentem”. Abans, a la conferènci­a amb analistes, va assenyalar que “el nostre equip ha tingut contacte amb molts d’aquells accioniste­s i alguns d’ells ens han fet arribar

 ?? Vi c  t W st / R ut rs ?? Un caixer automàtic del BBVA a Bilbao
Vi c t W st / R ut rs Un caixer automàtic del BBVA a Bilbao

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain