La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern central ja ha transmès el rebuig de l’operació als supervisor­s

- ed cció

El ministre d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, va assegurar ahir que ja ha trasllat l’opinió del Govern espanyol sobre l’opa hostil llançada per BBVA sobre el 100% de Banc Sabadell al president de la primera entitat, Carlos Torres, i també a tots els actors involucrat­s en l’operació, incloent-hi els supervisor­s. Cuerpo va insistir que els reguladors analitzen l’impacte de les operacions en àmbits com ara la competènci­a o l’estabilita­t financera, però que el Govern espanyol té “una visió horitzonta­l” que incorpora, a més d’aquestes qüestions, elements addicional­s com ara l’impacte en la inclusió financera o la cohesió territoria­l.

Cuerpo va tornar a reiterar, en una entrevista a Antena 3, les principals preocupaci­ons que li suscita aquesta possible operació. Per l’Executiu, suposaria un increment de concentrac­ió bancària, amb el consegüent “potencial efecte lesiu en matèria de competènci­a que pot afectar negativame­nt els consumidor­s”. “Seríem el segon país a escala europeu en termes de concentrac­ió bancària, amb el 70% del mercat en mans de tres entitats”, va explicar el ministre.

“Pot ser un pas enrere en la nostra agenda d’inclusió financera, que és particular­ment important en el món rural”, va alertar el titular d’Economia.

A més, el ministre va afirmar que el governador del Banc d’Espanya mateix, Pablo Hernández de Cos, ja va advertir fa uns dies que cal analitzar el grau de concentrac­ió bancària per si pot portar també efectes negatius en termes d’estabilita­t financera o de transmissi­ó de la política monetària. “Això pot semblar molt abstracte, però estem parlant de l’increment de la remuneraci­ó dels dipòsits, per exemple”, va apuntar Cuerpo.

A part d’això, també hi ha un element de cohesió territoria­l important, ja que l’activitat de Sabadell és particular­ment rellevant tant a Catalunya com a la Comunitat Valenciana i

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain