La Vanguardia (Català-1ª edició)

Álvarez (UGT): “És una vergonya que el BBVA ens fiqui en aquest embolic”

- AviLés

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, va reprovar ahir l’opa hostil sobre el Banc Sabadell i va sentenciar que “és una vergonya que el BBVA posi en aquest embolic els espanyols i les espanyoles i que, a més, tindrà repercussi­ons molt negatives també sobre els consumidor­s” i en l’ocupació.

Álvarez es va expressar en aquests termes en declaracio­ns als mitjans en el marc d’una trobada amb la plantilla de Saint-Gobain a la factoria d’Avilés (Astúries), per intercanvi­ar opinions sobre la situació i evolució del conflicte pel cessament total de l’activitat de Sekurit plantejat per l’empresa.

El secretari general de la UGT va alertar que “la concentrac­ió bancària està destruint ocupació” i la hipotètica fusió entre el BBVA i el Sabadell també ho farà, “diguin el que diguin, sense cap dubte”, informa Servimedia. I, a parer seu, no es tracta de si és o no “traumàtic” l’ajust d’ocupació, sinó que “no tenim cap necessitat” que passi, quan es tracta de dues entitats financeres que estan en “unes condicions òptimes”.

“Per a això volen més beneficis els bancs? Per això protesten tant quan el Govern central posa impostos a la banca per aquests beneficis absolutame­nt escandalos­os que tenen?”, va inquirir Álvarez, que va avisar de l’efecte que l’operació tindria també en els consumidor­s en forma de tancament d’oficines i menys atenció a les persones grans.

Pel líder de la UGT, “no tothom ha de per què ser absolutame­nt apte en aquest procés de digitalitz­ació” i tenir “menys drets perquè no hi ha competènci­a”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain