La Vanguardia (Català-1ª edició)

El nou híbrid de Ford a València sortirà el 2027

La factoria produirà 300.000 unitats del vehicle

- Neus Navarro

Ford fabricarà a València 300.000 unitats a l’any del nou cotxe multienerg­ia que la multinacio­nal ha assignat a la fàbrica d’Almussafes. La direcció de Ford a Europa va concretar ahir al sindicat UGT-PV, majoritari a la planta valenciana, que el vehicle serà “totalment nou” i que es llanÁarà a mitjans del 2027.

El sindicat, que es va mostrar optimista, tot i que va recordar que l’anunci no “ho resol tot”, va assegurar que en termes globals de càrrega de treball i d’ocupació “garantirà nivells superiors al que suposaria avui dia una plataforma elèctrica”. Per la seva banda, la multinacio­nal va explicar que està “adaptant” la seva gamma de vehicles a Europa d’acord amb les necessitat­s dels clients. I tot i que va reiterar el compromís d’aquest nou vehicle de passatgers en el pla de productes per a Europa que es fabricarà a València, va matisar que els equips encara estan treballant per “obtenir l’aprovació completa” del programa.

La gestió de la plantilla en aquest període de tres anys fins a la data de llanÁament preocupa els treballado­rs, immersos actualment en un nou ERTO que paralitzar­à la producció de vehicles durant cinc jornades aquest mes de maig. La setmana que ve estan convocats a una nova reunió amb la direcció local per abordar aquestes qüestions, en què també va posar el focus ahir la consellera d’Innovació, Indústria, ComerÁ i Turisme, Nuria Montes. La consellera va celebrar la notícia, i va assenyalar que l’anunci avanÁat pel comitè d’empresa suposa obrir una “nova era a Almussafes”, cosa que requerirà un “important esforÁ” d’adaptació, tant de la factoria com de la plantilla.

També el Govern central va valorar “molt positivame­nt” l’anunci. Pel Ministeri d’Indústria, el nou model prepara “per al futur” la planta valenciana, i reconeix “la tasca i la competitiv­itat de la planta de València a escala mundial”.

Així mateix, els representa­nts de la indústria auxiliar van respirar alleujats perquè l’anunci completava la informació de què disposaven. Fa setmanes van reclamar saber quan s’iniciaria la fabricació, així com els volums i la càrrega de treball. Per Francisco Segura, president del clúster d’Automoció i Mobilitat de la Comunitat Valenciana AVIA, aquesta informació era molt important per als associats, ja que “permet planificar de manera ordenada i compassada les oportunita­ts de treball que es presentara­n amb el nou vehicle”. ●

 ?? K   Forster   g / EFE ?? Factoria de Ford a Almussafes (Ribera Baixa)
K Forster g / EFE Factoria de Ford a Almussafes (Ribera Baixa)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain