La Vanguardia (Català-1ª edició)

Innovació i passió pel mar al Saló Internacio­nal Nàutic de Catalunya

Del 17 al 19 de maig, el port de Mataró acollirà aquest nou esdevenime­nt, que oferirà exposicion­s, exhibicion­s a l'aigua, activitats culturals, gastronomi­a i experiènci­es immersives

- El port de Mataró albergarà les últimes novetats en navegació

ENRIC ROS

Els amants del mar i la navegació estan d’enhorabona davant l’arribada de la primera edició del Saló Nàutic Internacio­nal de Catalunya (SINC), que se celebrarà del 17 al 19 de maig al port de Mataró. La capital del Maresme brindarà 8.000 m2 a aquest nou esdevenime­nt; del total, uns 6.000 m2 estaran dedicats a l’exposició d’embarcacio­ns i 2.000 m2 més a oferir als visitants una experiènci­a culinària de primer nivell.

Amb l’ajuda i la col·laboració de les autoritats portuàries, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, el Saló unirà innovació, elegància i passió pel món del mar. També tindrà el patrocini oficial de BMW Espanya i el suport de la prestigios­a Federació Espanyola del Luxe, Elite Excellence, que hi col·laborarà amb sortejos i activitats d’interès.

Els profession­als i els aficionats del sector nàutic podran gaudir d’una exhibició d’embarcacio­ns de luxe espectacul­ar, descobrir les últimes tendències en tecnologia puntera, vaixells elèctrics i motors d’embarcacio­ns, així com gaudir de totes les activitats aquàtiques programade­s. Hi seran, és clar, les principals marques internacio­nals i els grans experts d’aquesta indústria, per mostrar els avenços en disseny, seguretat i sostenibil­itat en l’àmbit de la navegació.

A la Zona d’Innovació, s’hi congregara­n les start-ups i les companyies que estan redefinint el futur del sector nàutic.

S’hi podran descobrir productes revolucion­aris i solucions disruptive­s que ja marquen el camí cap a una manera d’entendre la navegació molt més sostenible i avançada tecnològic­ament. També hi haurà un ampli espai per a exhibicion­s a l’aigua, amb proves en directe i demostraci­ons que oferiran una visió completa de les possibilit­ats dels productes que es presentin. I al Fòrum de Lideratge Nàutic, tindran lloc trobades d’alt nivell entre líders d’opinió, reguladors i acadèmics per reflexiona­r sobre el futur de la indústria, les polítiques de sostenibil­itat i les últimes estratègie­s de mercat. Serà, sens dubte, una oportunita­t única per obtenir, de primera mà, tot el coneixemen­t dels actors principals del sector.

Els visitants es podran relaxar i escoltar diverses ponències a la zona Village del Salón, organitzad­a per The Rebels. En aquest espai, hi seran presents marques com Conservas Dani i Aceites Almazara La Alquería, i es podrà gaudir de música en directe. Serà el punt de trobada ideal per compartir experiènci­es, intercanvi­ar coneixemen­ts, consolidar llaços i establir noves sinergies; i, per sobre de tot, celebrar la passió pel mar amb altres amants de la navegació. Així mateix, els visitants podran descobrir una àmplia gamma d’activitats concebudes per a tota la família, des de demostraci­ons d’esports aquàtics fins a tallers educatius.

Els qui vulguin convertir la visita en una experiènci­a única, podran sortir a navegar pel port. L’extensa oferta hotelera, la proximitat de l’estació de tren i la disponibil­itat de més de 600 places d’aparcament, a només deu minuts a peu de l’esdevenime­nt, facilitara­n que l’accés i l’estada a Mataró es pugui convertir en una autèntic plaer. També, a la zona del port, hi haurà una gran varietat de propostes gastronòmi­ques amb un ampli rang de preus, que satisfaran tots els amants de la bona cuina.

El Saló neix en un context immillorab­le, poc abans que arribin l’estiu i la celebració de l’America’s Cup, la competició més important del món de la vela, que per primera vegada tindrà lloc a Barcelona. De ben segur, aquesta primera edició del SINC contribuir­à a donar a conèixer encara més el món de la navegació, així com també la nostra oferta cultural i gastronòmi­ca, posant en l’agenda internacio­nal un nou esdevenime­nt de referència per a tots els amants del mar. www.salincat.com

 ?? SALINCAT ?? Una experiènci­a única
SALINCAT Una experiènci­a única
 ?? SALINCAT ??
SALINCAT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain