La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS EIXOS VERDS DE L'EIXAMPLE Els veïns i comerciant­s demanen una revisió

Els serrells pendents un any després de la reforma de Consell de Cent enterbolei­xen l’èxit ciutadà

- Luis Benvenuty àlex garcia (fotos) Rosselló Dia gon al

Xavier Rius, de 70 anys, mestre jubilat, de l'associació veïnal de l'Esquerra del Eixample, destil·la entusiasme. “Estem encantats amb l'eix verd del carrer Consell de Cent. Abans les criatures anaven a l'escola de la mà dels seus pares i ara molts van en grup! Als pares ja no els fa tanta por deixarlos... I els veïns ens retrobem al carrer. L'eix és la nostra Rambla, tan agradable que la gent es desvia per anar per aquí vagi on vagi, encara que trigui més. De manera que acabes coincidint amb molta gent. Jo visc pel parc Joan Miró, i per aquí tot és molt de barri. A l'altra banda hi van més turistes. Fins i tot del quiosc, que hi estava en contra, n'està molt content”. Malgrat tot, Rius també té alguns peròs... “…s que el mantenimen­t no és adequat, i molts fan el que volen amb la bici, el cotxe, la furgoneta... Moltes persones grans no estan a gust. Però esperem que l'Ajuntament prengui mesures, que no permeti que tot això es deixi perdre”.

Els eixos verds de Consell de Cent i voltants fan aquests dies el seu primer any envoltats d'inquietud. Aquest vial en un altre temps de passada va esdevenir un punt de trobada veïnal. Però els detalls que arrossega la seva remodelaci­ó n'enterbolei­xen l'èxit ciutadà. Veïns i comerciant­s demanen l'ajust de la gran superilla de l'Eixample. I no entenen la ronseria municipal.

“Més que verd, gris marengo” Joan Spin, empresari pioner del Gaixample

“…s poc verd –lamenta Joan Spin, empresari pioner del Gaixample, propietari de tres negocis a la zona. Més aviat gris marengo ala de mosca. Van deixar quatre plantes amb uns cables als costats que fa una barbaritat que estan trencats. Està tot molt deixat. Falten papereres, les taules per a pícnics queden plenes de deixalles, els contenidor­s són al mig del carrer, entre terrasses i furgonetes de repartimen­t, com que van eliminar els xamfrans! I bicis, cotxes i patinets també van per on volen, no hi podrien posar unes pilones? I jo visc a Mallorca, i per allà els cotxes hi continuen passant a tota velocitat. A València van més lents, perquè s'embussa. Si el que

L’eix verd de Consell de Cent

Estació de Sants 200 m

FONT: s lla de rra Ta

Plaça Espanya

Pa ra l· le l volien era treure cotxes del centre no ho han aconseguit. Haurien d'haver actuat a més carrers”.

“No entenem el Consistori” Jaume Artigues, de l’AV Dreta de l’Eixample

“La majoria de veïns creu que el projecte no necessita grans canvis –intervé Jaume Artigues, de

Plaça Universita­t

Gran Via

Plaça Catalunya l'associació veïnal de la Dreta del Eixample. Aquestes actuacions necessiten un període d'adaptació i d'una tasca pedagògica, per ajustar el seu funcioname­nt i que la gent aprengui a comportar-se. Però aquí l'últim any no s'ha fet res. Esperem que l'Ajuntament prengui mesures. Sembla que el nou govern municipal vol deixar clar que l'anterior ho va fer tot malament. Falten senyals, pilons i guàrdies urbans, especialme­nt al costat dels centres educatius i a les noves places. No està clar per on es poden incorporar els vehicles. Alguns van despistats i d'altres s'aprofiten del desconcert. I l'horari de càrrega i descàrrega s'incompleix sistemàtic­ament. Molts s'han acostumat a aparcar on els dona la gana”.

El Gremi de Garatges de Barcelona i Província també reclama al Consistori mesures urgents: millorar l'accés als aparcament­s perquè els conductors no hagin de fer tantes voltes, augmentar

 ?? ?? En tot just un any el nou Consell de Cent s’ha consolidat en la vida quotidiana de molts barcelonin­s
En tot just un any el nou Consell de Cent s’ha consolidat en la vida quotidiana de molts barcelonin­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain