La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jugada rodona de Florentino

- Santiago Segurola

No hi ha manera de recordar un campió de Lliga i probable campió de la Copa d'Europa sense nou –el número, no la funció– a la plantilla. La funció al Reial Madrid la compleix Joselu, un ariet a l'antiga. Porta el 14 a l'esquena, que és número de culte en altres llocs, perquè el 9 està en conserva des de fa un any, en concret des que Kylian Mbappé va preferir continuar al PSG a fitxar pel Reial Madrid. Lluny de considerar-ho un greuge, Florentino Pérez s'hi ha mantingut fidel. Li va doldre el rebuig, però no el va ofendre. No és un sentimenta­l. El futbol és negoci i Mbappé representa una gegantina oportunita­t de negoci, dins i fora del camp.

El davanter francès va anunciar fa dos dies que abandona el PSG, en què ha estat set anys i s'ha acreditat com l'estrella més propera a la constel·lació MessiCrist­iano. …s probable que hagi trigat més del convenient a sortir d'un club que no ha passat la prova del nou en el futbol. Al voltant de Mbappé, el PSG ha construït tota mena d'estratègie­s per guanyar la Copa d'Europa i treure's l'etiqueta de club artificial, regat de petrodòlar­s i còmode patró de la Lliga francesa. No n'ha funcionat cap. Si alguna funciona en el futur, serà sense Mbappé.

…s curiós el discurs intern del futbol. El Reial Madrid està a punt de completar una temporada magistral. Ha guanyat la Lliga i disputarà la final de la Copa d'Europa contra el Borussia Dortmund, el tots els efectes, l'equip semblava pitjor. quart equip alemany –Union Berlín, RB Va perdre Benzema dues setmanes Leipzig i Bayern han estat els altres– que abans de comenÁar la Lliga i es van lesioha trobat aquesta temporada en el seu nar de gravetat Courtois, Militão i Alacamí cap al títol. Poques vegades s'ha asba. El fracàs de l'operació Mbappé va sistit a un pronòstic tan unànime. El Madesemboc­ar en l'arribada del veterà Jodrid, que no ha perdut cap de les vuit fiselu, 33 anys, cedit per l'Espanyol, l'últinals de la Copa d'Europa que ha disputat ma estació en el seu llarg recorregut per des del 1998, és favorit per aclamació. clubs que viuen penjats del precipici.

Ningú no sospitava aquesta edició del Pel que fa al fitxatge de Bellingham, se'l Reial Madrid, després de la decebedora va considerar una encertada garantia de temporada anterior, superat pel BarÁa a futur, no el jugador que ha superat les la Lliga i apallissat pel Manchester City expectativ­es aquest any i fins i tot rep en les semifinals de la Copa d'Europa. A comparacio­ns amb Di Stéfano.

Amb totes les exigències que es vulguin en un club que s'alimenta de l'èxit, es percebia una temporada de transició, en espera de completar la impression­ant remodelaci­ó del Bernabéu i sense el somiat nou a la casaca blanca. Mbappé es va col·locar en la situació contrària: Copa d'Europa o res. …s a dir, l'insuficien­t de rigor (campió de Lliga i més que probable guanyador de la Copa francesa). Ha passat el de sempre. Abandona el PSG sense guanyar el títol que se li exigia per la seva magnitud com a futbolista i la classe d'equip que liderava.

MbappÈ representa una gegantina oportunita­t de negoci, dins i fora del camp

El gran triomfador en aquest procés és Florentino Pérez, que surt d'aquesta temporada amb un trèvol de quatre fulles: un equip jove i guanyador que ha superat totes les expectativ­es, el superestad­i acabat, l'economia pròspera, la imminent llei Beckham que la presidenta Ayuso aplicarà en la comunitat madrilenya i el fitxatge de Mbappé, que arribarà obligat a complir al Madrid la part del seu palmarès que no ha satisfet a París. El 9 del Madrid ja té amo. Un any després, Florentino gaudeix d'una jugada rodona.

 ?? FRANCK FIFE / AFP ?? Mbappé s’acomiada avui del públic del Parc dels Prínceps
FRANCK FIFE / AFP Mbappé s’acomiada avui del públic del Parc dels Prínceps

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain