La Vanguardia (Català-1ª edició)

Objectiu: 120 milions d’ingressos

- A. MArtí

La tercera graderia del vell Camp Nou es va enderrocar completame­nt per construir-ne una de nova i acollir entre aquesta i la segona l'anell de llotges vip d'un estadi que triplicarà l'oferta actual. Les places vip suites i els boxs de tribuna ja estan tots venuts, la majoria amb contractes a empreses a llarg termini d'entre vuit i deu anys. Un 20 % es cobren amb la signatura del contracte, i el 80% restant, en dos pagaments del 40% que es faran el juliol del 2024 i el juliol del 2025. Els ingressos comptabili­tzaran per al curs 2025-2026.

Més enllà d'aquestes places, el BarÁa crearà diferents tipus de llotges que ja estan a la venda. Són 96 executive boxs, amb capacitat per a 12 espectador­s i 144 lodge boxs, reservats per a un màxim de quatre persones. El preu va dels 45.000 euros fins als 87.000 euros per temporada, en funció de la ubicació. Només aquestes dues categories generaran al club 20,8 milions.

També es crearan els pitch club seats, seients situats al darrere de la zona de banquetes i que comptaran amb una molt bona panoràmica al túnel dels vestidors, els balcony seats, situats a la primera i la segona grada i els vip ring seats, en un dels anells de l'estadi. A tots s'haurà d'afegir 2.099 places amb entrada general que, de manera puntual, es podran reconverti­r en vip. En total, 9.400 entrades que generaran 76,5 milions d'euros per rendibilit­zar la faraònica obra i tornar amb interessos els 1.450 milions d'euros de l'operació de finanÁamen­t pactat.

L'objectiu és convertir el vip del Camp Nou en un punt de trobada empresaria­l. Segons l'informe de Legends, la consultora contractad­a per impulsar el projecte, Catalunya, amb 29.000 empreses, és la quarta regió europea amb una base empresaria­l més gran. Entre els patrocinad­ors de l'estadi com ara Spotify i la nova oferta vip, s'espera que l'estadi arribi a generar 120 milions d'euros anuals. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain