La Vanguardia (Català-1ª edició)

Martín es reivindica amb un altre triomf a la Sprint

M·rquez vola a la sortida per acabar segon

- Toni López Jordà

Jorge Martín es va reivindica­r per partida doble a Le Mans amb el seu triomf superb a la Sprint, el tercer en cinc curses curtes: va fer més mèrits davant els caps de Ducati per ser l'elegit per a una de les dues motos oficials del 2025, i va exhibir múscul per enfortir la seva posició de primer candidat al títol aquesta temporada. La seva victòria des de la pole i l'ensopegada de Pecco Bagnaia deixen el madrileny sol al liderat del Mundial, amb 28 punts d'avantatge sobre Enea Bastianini i 29 sobre el bicampió.

Sisè al campionat, però ja a només 7 punts del segon, és un Marc M·rquez que va firmar una de les seves millors remuntades en el format breu de dissabte, de 13è a 2n, consolidan­t la tornada de la seva millor versió. “Només provava d'estar al top 8-top 9, de manera que bé, superconte­nt. Però a la cursa serà difícil”, deia el cerverí, que sense esperar-s'ho es va convertir en l'animador d'una Sprint que es va quedar aviat sense el duel promès per la pèssima sortida de Pecco Bagna

1 Jorge Martín (Ducati) 2 Pecco Bagnaia (Ducati) 3 Maverick ViÒales (Aprilia) 4 F. diGiannant­onio (Ducati) 5 Marco Bezzecchi (Ducati) 13 Marc M·rquez (Ducati)

ia, encallat i caigut del 2n al 16è lloc. “Han passat coses una mica estranyes, hi havia alguna cosa que no funcionava bé a la moto; a la sortida se m'ha aixecat molt... Ho estem mirant”, va dir l'italià sense trobar cap explicació al seu fiasco.

De manera que Martín pràcticame­nt es va veure sol al capdavant des de la sortida, amb Bezzecchi i M·rquez com a immediats perseguido­rs, que no van arribar a inquietar-lo. “Pot ser el meu any, el potencial el tinc, només he d'estar concentrat, i el que hagi de venir, vindrà”.

El millor de les tretze voltes de la Sprint francesa va ser una sortida de pel·lícula de Marc M·rquez, des de la cinquena fila de la graella (13è, la seva pitjor posició aquesta temporada) fins a la sisena al tercer revolt, colant-se hàbilment per l'exterior a la xicana Dunlop. Abans de finalitzar la primera volta ja era 4t després de depassar Viòales i Miller.

“Ha estat una sortida perfecta; he tingut la sort de trobar el forat en tot moment i de passar 4t a la primera volta, però el més important ha estat demostrar ritme i potencial, he deixat pilots enrere, he aconseguit anar cap a Bezzecchi, a cada entrenamen­t em trobo millor”, comentava M·rquez, que quan faltaven quatre voltes aconseguia la segona posició per la caiguda de l'italià del VR46.

Tancava el podi de la Sprint un Maverick Viòales que deia haver corregut “a la defensiva” i sense ritme. Bon 5è lloc d'Aleix Espargaró i 6è de Pedro Acosta, i tancava els punts Raúl Fern·ndez, 9è. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain