La Vanguardia (Català-1ª edició)

Liderar la transició de la indústria de l’envàs cap a una economia més sostenible

L'empresa catalana Faca Packaging fa gala d'una trajectòri­a de mÈs de cinc dècades marcades per l'excel·lència i la innovació al servei de la qualitat i amb l'ecodisseny com a premissa

- Aniceto Canamasas, fundador de la companyia Sergio Canamasas continua el llegat del seu pare i fundador

packasitat­s dels seus propis desenvolup­aments. Aquest èxit suposa la culminació d'un procés de millora contínua i evolució en el disseny que dona com a resultat la fabricació d'envasos més complexos.

L'empresa també té més de 200 patents registrade­s. Aquesta capacitat d'innovació permet a Faca Packaging mantenir-se a l'avantguard­a de la indústria i adaptar-se a les demandes canviants del mercat.

En termes de capacitats i tecnologia, Faca Packaging es distingeix per l'enfocament en la integració vertical de la cadena de valor, des de la concepció de l'envàs i el disseny; la construcci­ó dels motlles; la producció per injecció o bufat; la decoració, fins al muntatge final.

La cadena de valor integrada garanteix la qualitat i l'eficiència en totes les etapes del procés. A més, Faca Packaging destaca per l'aposta que fa per la innovació, especialme­nt en l'àmbit de la sostenibil­itat i l'ecodisseny.

La totalitat de les operacions industrial­s de Faca Packaging es porta a terme als centres productius de la companyia, situats a Santa Maria d'Oló (Barcelona) i Barcelona. D'aquesta manera, la producció, la injecció de peces plàstiques, la decoració i l'encadellat es fa en sales blanques, garantint el compliment dels estàndards de qualitat més alts requerits pels diversos sectors en què Faca Packaging presta servei, complint així mateix amb les certificac­ions de qualitat ISO 9001 i mediambien­tal ISO 14001.

Faca Packaging treballa amb maquinària europea de primer nivell. L'empresa disposa de la tecnologia més innovadora per tal de millorar l'eficiència i la qualitat en totes les operacions. Totes les màquines injectador­es estan equipades amb sistemes de robots cartesians i robots col·laboratius, cosa que permet automatitz­ar processos i millorar la precisió en la fabricació d'envasos.

Pel que fa a materials, Faca Packaging té una àmplia experiènci­a en la injecció d'una varietat de termoplàst­ics, incloent-hi l'acrílic –material amb què Faca Packaging va ser pionera mundial a l'hora d'incloure'l al seu catàleg, ara fa més de 35 anys–, estirènics, poliolefin­es, polièsters i TPE, entre d'altres.

Els últims anys, l'empresa ha fet infinitat d'assajos amb versions reciclades d'aquests termoplàst­ics, cosa que permet comerciali­tzar envasos amb plàstics reciclats o biobasats, cosa que demostra el compromís que té amb la sostenibil­itat i el medi ambient, situant-se un pas endavant de les noves exigències del mercat.

L'ecodisseny que aplica Faca Packaging al desenvolup­ament continu de nous productes innovadors culmina en la gamma d'envasos en PET, i torna a ser pionera a l'hora de desenvolup­ar i comerciali­tzar envasos de paret gruixuda ( 10mm) amb aquest material.

La possibilit­at de fer servir aquests materials reciclable­s i reciclats s'uneix a la funcionali­tat recarregab­le dels envasos. A diferència del vidre, els pots i dispensado­rs de PET i rPET són significat­ivament més lleugers, cosa que en redueix els costos de transport.

Es caracterit­zen perquè mantenen un grau de transparèn­cia excel·lent i una estètica atractiva, que els fan apropiats per a les marques i els productes que vulguin transmetre un missatge de sostenibil­itat (el PET està classifica­t com el plàstic més reciclable) i qualitat, sense oblidar els aspectes més tècnics del recipient, que permeten mantenir la fórmula cosmetològ­ica intacta.

En relació amb la petjada de carboni, l'avantatge encara és més notable, ja que tant l'energia que es fa servir en la fabricació com les emissions associades són remarcable­ment inferiors.

Faca Packaging també presenta el concepte d'envàs recarregab­le en tota la seva gamma de pots. Facilitem a les marques i als consumidor­s la possibilit­at de reduir el malbaratam­ent d'envasos i fomentar pràctiques de consum més sostenible­s.

A més, és important destacar que tota la producció de Faca Packaging es porta a terme fent servir exclusivam­ent energies renovables. D'acord amb el seu compromís amb la sostenibil­itat mediambien­tal, l'empresa ha implementa­t un sistema energètic basat en fonts renovables, en línia amb els seus objectius de reducció de la petjada de carboni i respecte pel medi ambient.

Faca Packaging acaba de presentar-se a Hispack 2024 com un referent en innovació, qualitat i sostenibil­itat en la indústria de l'envàs oferint nous projectes.

Així mateix, la companyia és present cada any en les millors fires internacio­nals, com ara París Packaging Week, Luxepack Monaco i Worldwide Cosmoprof Bologna, entre d'altres.

Finalment, cal assenyalar que Faca Packaging està involucrad­a i compromesa amb els objectius socials, ambientals i de governanÁa (ESG, per les sigles en anglès). Això es tradueix en la col·laboració amb entitats mediambien­tals dedicades a protegir l'entorn, així com en la participac­ió en iniciative­s de conservaci­ó, entre altres accions.

 ?? FACA PACKAGING ??
FACA PACKAGING
 ?? FACA PACKAGING ??
FACA PACKAGING

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain