La Vanguardia (Català) - Culturas

L’elegància, sense estridènci­es

- N.C.

Diuen que hi ha qui sap fer de l’oportunita­t, virtut. I aquest és el cas del Festival Jardins de Pedralbes, que fa cinc anys que va arribar a aquest enclavamen­t barceloní com per casualitat i que ha sabut convertir-lo en la seva marca de fàbrica, en la seva senya d’identitat. I és que aquest cicle musical, que aquest any ofereix 26 actuacions (de les quals vuit ja s’han celebrat; va inaugurar Rufus Wainwright el 5 de juny passat, fins a Manel, ahir a la nit), ja no sembla possible a cap altre recinte de la ciutat.

Amb les seves actuacions (cada vegada són més: ha triplicat la xifra des del 2013), el Jardins de Pedralbes construeix una melodia elegant i sense estridènci­es, que no necessita arriscar –les seves grans estrelles d’ahir, avui i sempre tenen i tindran un públic assegurat– per sonar atractiva. Sense anar més lluny, incombusti­bles són els dos artistes que se suposa (d’acord amb el preu de les seves entrades) que són els caps de cartell: Sting (6 de juliol; localitats entre 170 i 440 euros), que als 65 anys segueix en forma i que tornarà a presentar a la ciutat el seu últim àlbum 57th & 9th (al març ja ho va fer al Sant Jordi Club); i Tony Bennett (21 de juny; entrades entre 38 i 218 euros), un nonagenari que sempre estarà de moda i que va esgotar les entrades a Cap Roig fa un parell d’anys quan va actuar amb Lady Gaga.

Però Sting i Bennett no són els únics veterans de la programaci­ó del Jardins de Pedralbes, un festival que és un clar exponent de com el rock internacio­nal ha decidit envellir amb classe. Al seu cartell també hi ha anunciats Kris Kristoffer­son (26 de juny), que ja ha superat la barrera dels vuitanta i continua donant guerra amb el seu country; André Reyes (30 de juny), que va ser guitarra dels Gipsy Kings i que segueix en solitari amb la rumba flamenca; Roger Hodgson (12 de juliol), fundador, veu i compositor de Supertramp que continua passejant els seus greatest hits; Ludovico Einaudi (13 de juliol); Art Garfunkel, mitja taronja del famós duo, que tancarà el festival el 14 de juliol; i els Beach Boys (20 de juny), que ja han complert mig segle sobre els escenaris (van néixer el 1961) i també se’ls han tornat les barbes blanques.

Amb tants cabells blancs, semblen joves algunes de les formacions que participen en el festival encara que tinguin una llarga trajectòri­a: és el cas de Belle and Sebastian (es presenten demà), que segueixen enlluernan­t els seus fans malgrat les seves dues dècades sobre els

 ??  ??
 ?? S.HUSSEIN/GETTY ?? Art Garfunkel, que va assolir la fama amb Paul Simon, tancarà el festival d’enguany
S.HUSSEIN/GETTY Art Garfunkel, que va assolir la fama amb Paul Simon, tancarà el festival d’enguany

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain