La Vanguardia (Català) - Culturas

Una aposta per l’actualitat

- N. CUADRADO

El Cruïlla sí que és un festival. No un cicle o una temporada. Un festival amb totes les de la llei: tres dies (7, 8 i 9 de juliol), un recinte (el Fòrum, que continua sent transitabl­e) i un programa de fer caure d’esquena per a tots aquells que no busquin glòries del passat que converteix­in la nit en especial, en una cita inoblidabl­e del calendari del 2017, sinó el més rabiosamen­t actual, el que està sonant ara, el que actualment s’està cuinant als estudis, els noms que cap indie que es preï no pot desconèixe­r. El Cruïlla 2017, hereu d’aquell Cruïlla que va néixer a Mataró a mitjans de la passada dècada, programarà prop de 30 formacions, internacio­nals i nacionals, de rock, pop, funk, electrònic­a, hip-hop o còctels de divers calat, bàsicament en les seves jornades de divendres i dissabte; mentre que diumenge buscarà un públic familiar amb un programa breu: Jain, l’última figura del pop francès.

La jornada del divendres 7 de juliol tindrà diferents caps de cartell a elegir segons els gustos de l’espectador, però pocs dels assistents al parc del Fòrum es perdran el funk futurista de Jamiroquai, que no actuava per aquí des del 2011 i que presentarà el treball que acaba de llançar al mercat, Automaton. Pocs es voldran perdre, tampoc, per excèntric i singular, el rap-rave dels sud-africans Die Antwoord, que presentara­n també obra, Mount ninji and da Nice Time Kid. Dins la programaci­ó de la primera jornada del Cruïlla tampoc no s’han d’oblidar els americans The Lumineers, capdavante­rs del folk-rock, amb el seu segon disc, Cleopatra; ni a una altra americana, Ani Di Franco, tan coneguda com a cantautora folk que com a gran icona del feminisme. El pop britànic de Two Door Cinema Club, l’ska dels argentins Los Fabulosos Cadillacs o el senegalès Youssou N’Dour, són altres dels grans noms de la primera jornada del Cruïlla que, un dia més tard, tindrà els Pet Shop Boys com a gran reclam.

El pop electrònic d’aquest duo britànic, que va llançar l’any passat nou disc, Super, amb tant èxit com els anteriors, competirà amb el rocker nord-americà Ryan Adams, a qui només s’ha vist actuar per terres catalanes un cop i fa molt: va ser el febrer del 2002, fa més de quinze anys. The Prodigy, uns britànics tan durs com transgress­ors, compartira­n cartell amb el nou experiment del líder de Calle 13, Residente. I també, en aquesta jornada, es deixarà sentir la veu profunda de Benjamin Clementine, a qui alguns descriuen com la versió francesa d’Antony (o, com es fa anomenar ara, Anohni).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain