La Vanguardia (Català) - Culturas

L’agost també és melòman

- N.C.

El Mas i Mas no és tant un festival com una suma de programaci­ons: la d’alguns dels espais habituals de la promotora, Jamboree, Tarantos i Moog, amb qui ha orquestrat per animar algunes nits d’estiu al Palau de la Música, el Born i el Grec, perquè Mas i Mas va ser l’empresa que va guanyar el concurs per programar l’amfiteatre de la muntanya de Montjuïc.

Y què han pensat per al Grec? Una programaci­ó eclèctica, d’aquelles que poden satisfer qualsevol espectador que vulgui combatre la calor amb la brisa de la muntanya mentre passa una estona agradable. L’agost del Grec arrencarà (el dia 4) amb Chano Domínguez; i continuarà, un dia després, amb Brodas Bros (espectacle de dansa urbana i percussió). El 6 d’agost prendrà el relleu l’actor Lluís Soler, que tantes nits ha trepitjat aquest amfiteatre, amb una versió sobre El comte Arnau. Una nit de gòspel, amb Reload (8 d’agost); una altra de tango, amb Piazzola Nit de tango (22 d’agost) i una altra de ritmes balcànics, amb Bora Dugic & Gipsy Balcan Orchestra (12 d’agost) s’uniran a la presentaci­ó d’Apariencia­s , de la ballarina flamenca Eva Yerbabuena (10 d’agost) o de Morgan, la banda de Carolina de Juan (11 d’agost).

Abans que clausurin un parell de gales de dansa (1 i 2 de setembre), també passaran per l’amfiteatre una versió en concert del musical Rent, amb Dani Anglès (24 d’agost); i els concerts d’Andrea Motis (27 d’agost) i Paco Ibáñez (29 d’agost), i la màgia del Mag Lari (26 d’agost).

El segon escenari destacat del Mas i Mas Festival és el del Palau de la Música, que acollirà sis actuacions: la primera, que inaugurarà el certamen (el 28 de juliol), és la de la cantant de soul francesa Imany. La seguiran Mario Biondi, a qui molts defineixen com un blanc amb veu negra (2 d’agost); el duo de pianos integrat per Carles Lama i Sofía Cabruja (11 d’agost); el també pianista Carles Marigó (24 d’agost); un concert dedicat a la memòria de Tete Montoliu interpreta­t per Ignasi Terraza i Bert van der Brink (25 d’agost); i Incógnito, la banda britànica de funk i soul, que tancarà el festival l’1 de setembre.

Si el Born CCM acollirà, per exemple, Alfonso Vilallonga (29 de juliol), per l’escenari del Moog, dedicat a la música electrònic­a, passaran System of Survival & Pau Roca (3 d’agost) i Mike Bred & Mark Archer (18 d’agost). Los Tarantos, com és habitual a la sala de la plaça Reial, s’omplirà de flamenc amb Karime Amaya; i pel Jamboree desfilaran, entre altres, el jazz d’Uri Caine i Clarence Bekker.

 ??  ??
 ?? F.PRANDONI/GETTY ?? La sorprenent veu ‘negra’ de l’italià Mario Biondi (a dalt) omplirà el Palau
F.PRANDONI/GETTY La sorprenent veu ‘negra’ de l’italià Mario Biondi (a dalt) omplirà el Palau
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain