La Vanguardia (Català) - Culturas

Constel·lació veterana

-

El Festival Internacio­nal de Música de Cambrils és un dels més veterans en aquesta constel·lació estiuenca de cites artístique­s, 43 edicions amb la present. Aquesta colla d’anys es tradueixen en experiènci­a a l’hora d’elaborar un programa en el qual es barregen hàbilment estils i procedènci­es i reclams per a totes les edats. Una cosa que pot semblar fàcil, però que, amb la competènci­a programado­ra que s’acumula en aquestes dates, de segur que no ho és tant.

Així doncs, com cada any, Cambrils compta amb un conjunt solvent de músics i alguns asos a la màniga, sobretot pel que fa a artistes internacio­nals. Hi haurà, per exemple, l’arrencada (28 de juliol) amb Tom Jones. El gal·lès incombusti­ble torna una vegada més als escenaris catalans on té una nombrosa legió de fans veterans, els que ja ho eren als anys seixanta (Delilah) i els que s’hi van afegir amb el ressorgime­nt de l’estrella després de l’èxit del seu disc de duos Reload (1999), en el qual s’incloïa l’avui inevitable Sex Bomb. Veterans també ho són els irlandesos The Cranberrie­s (7 agost), la banda liderada per la carismàtic­a Dolores O’Riordan. I Roger Hodgson (11 agost), clàssic del pop-rock, veu i compositor, al seu dia, de Supertramp.

Quant al planter hispà, heterogene­ïtat amb Rosana (29 de juliol); els adolescent­s Gemeliers (30), duo de bessons sorgit de La Voz Kids; els Love of Lesbian de Santi Balmes (4 d’agost), amb el poprock del seu exitós El poeta Halley; Ana Torroja (5), inefable veu de Mecano; i Jarabe de Palo (10).

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain