La Vanguardia (Català) - Culturas

Empordà i vi

-

Aquest és un dels festivals peculiars de l’estiu, ja que combina la tradiciona­l oferta musical amb una proposta d’aproximaci­ó al món del vi, especialme­nt als vins de l’Empordà, territori que acull els diversos escenaris d’aquest Sons del Món.

Perquè aquesta especialís­sima combinació d’enologia i música sigui rodona, els espectacle­s del festival es desenvolup­en en uns espais no menys singulars. Així, els concerts de gran format es reparteixe­n entre la Ciutadella de Roses i el Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries, dos llocs carregats d’història que serveixen com pocs de marc màgic per a les actuacions.

L’estrella de referència d’aquest Sons del Món, per la seva indiscutib­le fama internacio­nal, és Tom Jones (22 de juliol), un habitual dels escenaris catalans els últims anys amb uns concerts que resulten sempre tot un esdevenime­nt per allà on passa. El cantant gal·lès arrossega un públic que va captar ja als anys seixanta, amb vells èxits com Delilah, però també atrau nous fans que el van descobrir en la seva reaparició coincidint pràcticame­nt amb el nou segle, quan va llançar el disc de duos Reload (1999) amb grans èxits com Sex Bomb.

A més de Tom Jones, passaran pels escenaris del festival Cham- bao (24 de juny), Estrella Morente (7 de juliol), Els Amics de les Arts (8), Txarango + Gertrudis (21), Rosana (28), Bustamante (29) i Loquillo (8 d’agost). Però el festival té a més una programaci­ó de petit format, íntima, que porta els concerts a diversos cellers empordanes­os on el públic pot acostarse més fàcilment a la simbiosi de vi i música. Ramon Mirabet (7 de juliol), Paula Valls (14), Pedro Guerra (15), Judit Neddermann (21) i Maria Arnal i Marcel Bagés (5 d’agost) són els artistes escollits. En conjunt, vuit concerts de gran format i cinc concerts íntims en la que, fins avui, és la proposta més ambiciosa d’aquest festival que manté un creixement constant.

La proposta del festival es completa amb la possibilit­at de realitzar un tast de vi previ als concerts. La sommelier Laura Masramon ha fet una selecció de vins per al maridatge amb cadascun dels artistes que passaran per Sons del Món. En els tastos de cada vi, l’enòleg del celler selecciona­t explicarà personalme­nt com s’ha realitzat l’elaboració dels vins. Els tastos estan previstos per a trenta persones per sessió.

 ?? GETTY ?? Estrella Morente serà a l’escenari de Castelló d’Empúries
GETTY Estrella Morente serà a l’escenari de Castelló d’Empúries
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain