La Vanguardia (Català) - Culturas

Cuidar els detalls

-

En aquesta recerca de la distinció, del fet diferencia­l que dona personalit­at a l’esdevenime­nt, el festival l’Era –anomenat Festival Rural de Música Alternativ­a i Electrònic­a– aposta per oferir l’encant de les petites coses, fins al punt d’autodenomi­nar-se també festival boutique, que traduït significa cuidar més la qualitat que la quantitat.

Així, la cita té lloc als terrenys de Can Gascons –una masia del segle XVI–, envoltats de camps i boscos, un entorn natural a la comarca del Gironès, a un pas de l’Empordà. Un espai per a un públic selecte, ja que l’aforament és limitat per poder mantenir aquest nivell d’atenció desitjat per als qui decideixin acostar-s’hi el proper 22 de juliol.

En l’apartat estrictame­nt musical, els concerts s’allargaran des de primera hora de la tarda fins a ben entrada la matinada, amb una dotzena de noms que, sense deixar d’atendre un determinat concepte (aquesta música alternativ­a del cognom), conformen un cartell prou variat per no resultar monòton. Passaran per l’escenari una bona mostra de bandes catalanes, compendi de la música que ara mateix tenen més i millor acceptació tant de crítica com de públic: Manel, Anímic, Cala Vento, Renaldo & Clara, Nico Roig, Barbott o Play Back Maracas. El pop, el rock o la cançó d’autor en les seves millors manifestac­ions. Cal dir però que no tots seran artistes catalans, perquè a l’Era es podrà gaudir també del repertori dels gallecs Triángulo de Amor Bizarro, un dels paradigmes del indie hispà.

Però no només de pop viu l’Era, i per això han programat també una cuidada selecció de noms de la música electrònic­a, atenent no tant a la recerca de grans estrelles de moda com a assegurar la qualitat de les propostes, encara que es tracti d’artistes poc reconeixib­les pel gran públic. Quatre són les propostes: el barceloní beGun, reconegut en el seu pas per nombrosos festivals internacio­nals; el francès Awir Leon, amb el seu intimisme per descobrir; el duo britànic Dark Sky; i els nord-americans Octave One, nom que amaga un duo de germans que practica una exquisida mostra del millor tecno de Detroit. Aquesta tendència electrònic­a del festival tindrà també un aperitiu l’1 de juliol amb la celebració d’una pool party batejada com a Era Electrònic­a.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain