La Vanguardia (Català) - Culturas

Discjòquei­s al Fòrum

-

Per quart any consecutiu, les tres torres de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs serviran de caracterís­tic teló de fons industrial al Barcelona Beach Festival, una intensa jornada de música electrònic­a i ball al costat de la platja al llarg de la tarda, vespre, nit i matinada del dia 15 del proper juliol.

La del BBF vol ser una exped’atractiu riència d’autèntic aire eivissenc traslladat a la platja del Fòrum i el Parc de la Pau, amb la desfilada d’alguns dels discjòquei­s internacio­nals més prestigios­os. I encara que aquest any no hi serà per fer ballar els seus milers de seguidors l’arxifamós David Guetta, estrella indiscutib­le del festival en les passades tres edicions, el cartell sí que compta amb alguns noms assegurat per als aficionats a aquest tipus d’esdevenime­nts que, en línies generals, giren al voltant de l’anomenada EDM (Electronic Dance Music) o música de ball electrònic­a, un estil en el qual s’imposen els ritmes destinats a fer moure els cossos i que en realitat allotja, com un contenidor, una varietat de gèneres que podria anar des del house a l’italodisc o el trance. En qualsevol cas, una música amb un bon nombre de seguidors –seguidors molt joves–, com així ho confirma la multitudin­ària assistènci­a de milers d’aficionats en les passades edicions del BBF per als qui la calor estiuenca no va ser obstacle per gaudir dels temes addictius dels djs.

Aquest any, l’estrella destacada del festival és el dj holandès Armin van Buuren, artista amb un currículum on consta que va ser elegit en diverses ocasions com el millor discjòquei mundial, segons el rànquing que elabora la revista britànica especialit­zada DjMagazine. En concret, Van Buuren ha estat en cinc ocasions en el número u de la llista, l’última l’any 2012, quan a més va tenir l’honor –i la gosadia– de reemplaçar en aquest primer lloc el mediàtic David Guetta.

El dj holandès, amb dues dècades de dilatada carrera, és reconegut, a més de per les seves sessions en directe pels seus enregistra­ments discogràfi­cs, per la seva tasca de productor i per ser al capdavant, des del 2001, d’un programa de ràdio de difusió internacio­nal, A State of Trance, referència imprescind­ible de la música trance de la qual l’artista és un dels representa­nts més destacats.

Però a més d’Armin van Buuren, al voltant de mitja dotzena més d’artistes s’encarregar­an de fer ballar els assistents al BBF. Entre ells, per exemple, el duo de djs Dimitri Vegas & Like Mike. Aquesta parella de germans belgues va tenir també l’honor d’assolir el primer lloc en el rànquing mundial de discjòquei­s l’any 2015, i va ser la primera vegada que el premi requeia en un duo. La seva música, escorada cap al house, promet oferir importants dosis de ball i festa.

El cartell del BBF es completa amb altres noms com el també número u Hardwell; Martin Garrix; Axwell/\Ingrosso; Lost Frequencie­s; Kygo; Kittens, l’única representa­nt femenina al festival; i una nombrosa representa­ció també de djs locals, com Brian Cross, JP Candela, Jordi Vèliz, Marsal Ventura, Joswerk i Neil.

 ?? T. HILL/GETTY X. GÓMEZ/ARXIU ?? A dalt, Armin van Buuren, dj estrella aquest any del Barcelona Beach Festival A sota, una panoràmica del públic assistent al BBF en una edició anterior del festival
T. HILL/GETTY X. GÓMEZ/ARXIU A dalt, Armin van Buuren, dj estrella aquest any del Barcelona Beach Festival A sota, una panoràmica del públic assistent al BBF en una edició anterior del festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain