La Vanguardia (Català) - Culturas

Tres dies d’aposta pel bon rotllo

- N.C.

Aposten per ser el festival del bon rotllo, el que no es massifica, el que permet un gaudi tranquil, el que fuig de les aglomeraci­ons i les empentes... I aposten també per una programaci­ó en la qual tant els fanàtics del rock com els del rap, tant els amants del reggae com els qui es perden per l’electrònic­a, trobin alguns dels seus grups de capçalera. I tot, en només tres dies; i sense sortir de Barcelona. Això és el Cruïlla que, entre el 12 i el 14 de juliol omplirà el Parc del Fòrum amb la música de més de quaranta creadors entre els que destaquen figures com David Byrne o N.E.R.D. –el projecte de Pharrell Williams–, però també Jack White o Prophets of Rage, sense oblidar Orbital o Justice.

Com és tradició, dijous en el Cruïlla serà dia d’escalfamen­t, de presa de contacte, d’assaig general... Però, malgrat que el programa de la primera de les tres sessions del festival serà el més curt en propostes, no per això arriba escàs en atractius: el de Jack White, que va ser líder de The White Stripes, és per exemple un reclam prou fort per conquistar l’auditori amb la presentaci­ó del seu tercer disc, Boarding house reach; però, a més, els qui s’acostin al Fòrum aquell dia podran gaudir també de les propostes de Bunbury, que presentarà els temes del seu novè disc, Expectativ­as.

Del rap al tropicalis­me

Ja amb l’adrenalina a to, el Cruïlla afrontarà la seva segona jornada, en la qual actua com a cap de cartell una superbanda nascuda fa un parell d’anys de l’aplec de músics procedents d’altres formacions: Rage Against the Machine, Public Enemy i Cypress Hill... Són Prophets of Rage, amb el seu rap rock furiós i carregat de denúncia social. Però no serà aquesta l’única

 ?? GETTY ?? Jack White és el gran atractiu per a la primera jornada del festival Cruïlla al Parc del Fòrum
GETTY Jack White és el gran atractiu per a la primera jornada del festival Cruïlla al Parc del Fòrum

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain