La Vanguardia (Català) - Culturas

Podrien omplir estadis

- NURIA CUADRADO

Molts d’ells podrien (perquè més d’una vegada ho han fet) omplir estadis. I és aquí, en el seu atractiu comercial, on coincideix­en bona part dels artistes que integren la programaci­ó del Festival de Cap Roig que, patrocinat per la Fundació Bancària La Caixa i CaixaBank, allotja vint-i-cinc cites entre el 12 de juliol i el 21 d’agost. La primera, amb el colombià Maluma, un dels reis del reggaeton, que va reunir prop de 14.000 seguidors només fa uns mesos, el setembre del 2018, al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Al costat de Maluma, al cartell de Cap Roig destaquen reincident­s habituals en aquesta cita de la Costa Brava com Sting, que presentarà un espectacle nou amb velles cançons, My songs, en què reuneix alguns dels grans èxits de la seva carrera; el jazz de Diana Krall; el blues amb aires folks de Ben Harper; Jamie Cullum amb el seu inseparabl­e piano; Katie Melua; o Silvia Pérez Cruz, acompanyad­a pel pianista Marco Mezquida. Però Cap Roig també presentarà noms nous al seu escenari, encara que siguin àmpliament consolidat­s en el panorama internacio­nal, com els de Liam Gallagher (ex d’Oasi, en la seva única actuació a Espanya), l’uruguaià Jorge Drexler (en format guitarra i veu per presentar Salvavidas de hielo), la boy-band britànica The Vamps i el libanès Ara Malikian, violí en mà.

Però a Cap Roig també hi arribaran noms com els de Nile Rodgers ressuscita­nt els seus Chic; els triunfitos David Bisbal i Aitana; el grup Taburete, famós per estar liderat pel fill de Bárcenas; la cantautora malaguenya Vanesa Martín; Rozalén, que presenta els temes de Cuando el río suena...; el cantautor pop-folk Ramon Mirabet; o la banda folk-pop colombiana Morat. Tampoc no s’ha d’oblidar la visita de Luis Fonsi, que té en el seu historial el rècord de reproducci­ons d’un vídeo a YouTube gràcies a les bondats de Despacito; o la picada d’ullet als més menuts de la casa amb les visites del Mag Lari i l’espectacle de La família del Super3 a l’illa de les tortugues.

I, per tancar la trobada, una cita solidària protagonit­zada per la soprano Ainhoa Arteta, que, acompanyad­a per la GIOrquestr­a amb direcció d’Andrés Salado, oferirà el seu suport a AcompanyAr­t, una associació que intenta fer menys dolorós el pas dels més petits pel sistema sanitari.

 ?? S. DE BARANDA / ARXIU ?? La cantant i compositor­a de folk-pop d’origen georgià Katie Melua és un dels atractius del festival de Calella de Palafrugel­l
S. DE BARANDA / ARXIU La cantant i compositor­a de folk-pop d’origen georgià Katie Melua és un dels atractius del festival de Calella de Palafrugel­l
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain