La Vanguardia (Català) - Culturas

Clàssics per a tothom

- N.C.

Després de desplegar catifa vermella per a dues dones de fer tronar i ploure–ienamorar–(enmenysd’unasetmana l’han trepitjat Carla Bruni i MariahCare­y),elFestival­Jardinsde Pedralbes ha decidit no recollir-la fins que abaixi el teló de la seva setena edició, el proper 15 de juliol, perquè són molts els honors que mereixen la vintena d’artistes del seu cartell que encara l’han de travessar, molts d’ells encimbella­ts com a clàssics, ja sigui de l’electrònic­a (Kraftwerk), del tropicalis­me (Gilberto Gil), de la rumba (Gipsy Kings), del folk amb aromes celtes (The Chieftains acompanyat­s per Carlos Núñez) o de les moltes cares del pop, des de la surfista de Beach Boys a la llatina de Juanes, el rock-pop progressiu de Roger Hodgson (exlíder de Supertramp) o l’operística d’Il Divo. I si es tracta d’honors i catifes, tampoc no s’ha d’oblidar, evidentmen­t, el clarinet més famós del jazz, el de Woody Allen, que hi anirà acompanyat per The Eddy Davis New Orleans Jazz Band.

Amb clàssics per a tots els gustos, com ha fet des dels seus inicis, Pedralbes reuneix una programaci­ó capaç de seduir generacion­s i paladars diversos, encara que sempre guardi espais per a l’enyorança, l’homenatge i el record. Si, amb Hodgson, recordarà els quaranta anys de Breakfast in America, la visita de Diego el Cigala servirà per apuntalar en la memòria aquelles Lágrimas negras que va vessar amb el desaparegu­t Bebo Valdés i amb les quals van plorar un gran èxit fa quinze anys. Tot i que ja és tard per acompanyar els granadins Los Planetas en el seu record a Una semana en el motor de un autobús (el van reinterpre­tar ahir a la nit, amb orquestra simfònica), encara falten per aterrar des de l’escena indie espanyola formacions com Izal (amb entrades esgotades) o Zahara (presentant Astronauta )al costat de Fuel Fandango.

Grans èxits tenen en el seu historial també altres dels convidats a Pedralbes, com Cristopher Cross (sí, el de Sailing);AnaBelén(quearribap­er presentar els temes de Vida, els primers inèdits després de més d’una dècada); Joss Stone, una de les grans del soul embarcada en una gira, Total World Tour, que ja ha recorregut més d’un centenar de països; o Corinne Bailey Rae. I per a èxits, els de Broadway i Hollywood, de Cantant sota la pluja a Moulin Rouge, que protagonit­zaran quatre de les millors veus del teatre musical anglès acompanyad­es per Ruth Lorenzo.

 ?? D. AIROB/ARXIU ?? Diego el Cigala serà a l’escenari del festival de Cap Roig per celebrar els quinze anys del seu disc ‘Lágrimas negras’
D. AIROB/ARXIU Diego el Cigala serà a l’escenari del festival de Cap Roig per celebrar els quinze anys del seu disc ‘Lágrimas negras’
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain