La Vanguardia (Català) - Culturas

Amb música i rialles

- N.C.

Tres reines per al festival de la Porta Ferrada, però de moment qui s’ha coronat amb un segon concert per haver aconseguit esgotar les entrades per al primer és un rei. Són tres les grans dames de la música que el festival de Sant Feliu de Guíxols ha reunit al seu cartell (prop de quaranta propostes): Patti Smith, Melody Gardot (totes dues en la seva única visita a Catalunya aquest estiu) i Joan Baez. En canvi ha estat Manolo García, ex Último de la Fila, amb una proposta que reuneix els seus grans temes en format acústic, el primer que ha exhaurit localitats i ha posat a la venda les d’un segon concert. Tots quatre, amb les visites de New Order i el concert que reunirà els ritmes de The Wailers amb els de Salif Keita, són caps de cartell en aquest festival que manté també sota el seu paraigua el Singlot, el minicertam­en d’humor liderat per la gent d’El Terrat amb propostes com les d’Andreu Buenafuent­e i amics, La Resistenci­a o Quim Masferrer.

Si el primer cap de setmana del mes de juliol Porta Ferrada reserva tots els honors per al somriure, la rialla i la riallada del Singlot, si per a la primera gran aposta musical (la de Manolo García) caldrà esperar fins al 12 de juliol, després està previst que hi desfilin apostes diverses pensades per satisfer públics molt variats, tant com els que poden interessar-se per les músiques arribades d’Islàndia d’Ólafur Arnalds, els que volen recordar les cançons de Grease (amb el musical Grease Reloaded) o de Queen (God Save the Queen) o els que optin per una vetllada de dansa amb la coreografi­a Noé del Malandain Ballet Biarritz.

I si entre els reclams internacio­nals s’inclouen propostes tan distants com la dels Solistes del Covent Garden o la dels sintetitza­dors pop de The Human League, una cosa similar passa entre els peninsular­s: Jordi Savall i Carlos Núñez compartira­n una de les vetllades per retre homenatge a les músiques celtes tan sols un dia abans que Luz Casal presenti els temes de Que corra el aire i Josep Bros, en un altre dels escenaris del festival, ofereixi un recital amb àries d’òperes famoses. I si Els Pets o Xarim Aresté tindran les seves nits de glòria, Porta Ferrada també espera la vetllada flamenca de José Mercé amb la guitarra de Tomatito i les quatre integrants de Las Migas o les nits amb ritme de Melendi o dels triunfitos Manuel Carrasco i Amaia.

 ?? M. ESPINOSA / ARXIU ?? La veterana rockera dels Estats Units Patti Smith serà una de les artistes destacades que es podran escoltar a Porta Ferrada
M. ESPINOSA / ARXIU La veterana rockera dels Estats Units Patti Smith serà una de les artistes destacades que es podran escoltar a Porta Ferrada
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain