La Vanguardia (Català) - Culturas

A prova al juliol

- S.C.

Per primera vegada en els seus més de vint-i-cinc anys d’història (complerts amb la passada edició), el Sónar canvia enguany de dates i es trasllada dels habituals dies de mitjans de juny al 18, 19 i 20 de juliol. De tota manera, el canvi, imposat de manera excepciona­l únicament per a aquest any per la coincidènc­ia de dates amb un altre esdevenime­nt al recinte de la Fira Gran Via de l’Hospitalet, no sembla que hagi d’afectar el veterà festival. A la vista del programa, tant musical com d’altres activitats paral·leles, l’aficionat a les músiques d’arrel electrònic­a i al món digital pot quedar satisfet.

Fidel al seu estil, en la programaci­ó del Sónar és difícil assegurar qui exerceix de cap de cartell, si és que n’hi ha algun, tenint en compte a més l’eclecticis­me del conjunt. Així, en la programaci­ó nocturna d’aquest any figuren noms com Underworld, el veterà duo de tecno britànic, autors d’autèntics hits de la música de ball com Born Slippy; però també s’espera que triomfin el hip-hop novaiorquè­s d’A$AP Rocky o els ritmes llatins del porto-riqueny Bad Bunny. O el house de Disclosure, l’inclassifi­cable Four Tet, el tecno berlinès de Paul Kalkbrenne­r... O un discjòquei a qui es pot etiquetar ja de clàssic del gènere com Louie Vega (la meitat de Masters at Work), acompanyat per a l’ocasió per la discjòquei de Chicago Honey Dijon.

Però el Sónar de Nit no ho és tot ni de bon tros i la programaci­ó diürna, com habitualme­nt a la Fira de Montjuïc, comptarà amb un nombrós cartell d’artistes. Igual com en l’oferta noctàmbula, hi haurà importants dosis d’això que ara en diem músiques urbanes, amb una nodrida representa­ció d’artistes femenines i d’artistes procedents de Llatinoamè­rica, reafirmant el creixement al món dels festivals de la presència de dones i dels músics i sons llatins. Així, es podrà escoltar Bad Gyal o Dellafuent­e, i també els peruans Dengue Dengue Dengue o l’argentina Catnapp.

Amb tot, en el conjunt no faltaran sonoritats i espectacle­s més inclassifi­cables. Per exemple, torna al Sónar Christian Fennesz i els seus misterioso­s sons de guitarra. O s’hi podrà veure una de les llegendes de l’undergroun­d experiment­al barceloní, el duo Macromassa. O el flamenc electrònic de Los Voluble. Sense oblidar el Sonar+D, amb les seves aproximaci­ons a temes com la intel·ligència artificial, música i tecnologia, el pròxim internet o la computació quàntica.

 ?? X.TORRENT/ GETTY ?? Les músiques urbanes tindran una important presència al Sónar d’aquest any, amb artistes com Bad Gyal
X.TORRENT/ GETTY Les músiques urbanes tindran una important presència al Sónar d’aquest any, amb artistes com Bad Gyal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain