La Vanguardia (Català) - Culturas

Un jardí musical

- S.C.

El de Sitges es podria dir que és un gran festival mainstream, d’artistes que potser no sorprendra­n però que no solen fallar al seu públic, sempre disposat a assistir una vegada més a un dels seus concerts. Una nòmina d’artistes que, a més, cobreix un ampli espectre d’aficionats: hi ha propostes per a públics molt diversos. Com a mostra, les dues dones que obriran i tancaran aquesta tercera edició del festival. Inaugurarà Aitana, la jove sorgida d’Operación Triunfo que ha descobert l’èxit amb un hit com Lo malo (amb Ana Guerra); i clausurarà la gaditana Niña Pastori, veterana del flamenc més popular.

Entre totes dues, discorrera­n pels Jardins de Terramar (un espai que precisamen­t aquest any celebra el seu centenari) músics com Luis Despacito Fonsi; la incombusti­ble Joan Baez, habitual dels festivals d’estiu; el guitarrist­a i cantant de jazz George Benson; una de les veus carismàtiq­ues del pop britànic dels anys vuitanta, Rick Astley; uns altres superviven­ts de la música dels vuitanta, els madrilenys Homes G; Melendi amb la gira Mi cubo de Rubik, que anuncia nou disc; els colombians Morat, una de les bandes de pop llatinoame­ricanes que estan tenint més èxit a Espanya recentment; i uns altres incombusti­bles: Dúo Dinámico.

L’heterogeni cartell d’aquesta tercera edició del Terramar es completa amb una nit dedicada a la música de cinema amb la Film Symphony Orchestra interpreta­nt partitures de John Williams (Harry Potter, Star Wars, Jurassic Park, Superman, Indiana Jones, Tiburón...); una vetllada d’homenatge a Queen; i l’espectacle infantil La família del Super3 a l’illa de les tortugues.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain