La Vanguardia (Català) - Culturas

Estiu Els cent dijous per cent música

- S.C.

El festival container per excel·lència, en una de les zones més turístique­s de la costa del Baix Empordà: Platja d’Aro, Castell d’Aro i s’Agaró. Perquè en realitat Estereofòn­ics és un festival de festivals que agrupa més de mitja dotzena de minifestiv­als, a més dels concerts inaugurals i els esdevenime­nts de les festes majors d’aquestes localitats. En el conjunt hi ha jazz, rock’n roll, clàssica, guitarra, havaneres, teatre, espectacle­s familiars... en tot un seguit de vetllades que es reparteixe­n al llarg de la temporada d’estiu.

Entre el gairebé centenar de propostes, de solistes i grups, s’hi troben noms com el de la jove Pavvla, una de les artistes catalanes emergents amb més projecció –també internacio­nal– amb dos discos publicats, Creatures (2016) i Secretly hoping you catch me looking (2018). I també Ramon Aragall, Obeses, Clara Peya, KokoJean & the Tonics, The Sey Sisters, Gertrudis, Miqui Puig, o Los Mambo Jambo Arkestra. D’ençà que el barceloní hospital de la Santa Creu i Sant Pau va traslladar les instal·lacions sanitàries a les dependènci­es d’un nou i modern edifici, fa una dècada, el magnífic recinte modernista obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner s’ha obert progressiv­ament a nous usos. Els pavellons que al seu dia van acollir els malalts són avui objecte d’atenció per a visitants –locals i turistes– però poc a poc van acollint esdevenime­nts diversos. La tardor passada, per exemple, va acollir el festival de lied Life Victoria. I ara és el cas de la programaci­ó d’aquest cicle de Concerts d’Estiu que ofereix quatre actuacions durant els quatre dijous del mes de juliol.

Obrirà la convocatòr­ia un veterà músic barceloní, de llarga trajectòri­a amb diverses formacions, Dani Nel·lo, presentant en aquesta ocasió el projecte Los Saxofonist­as Salvajes, que també ha estat plasmat en disc. Nel·lo ret homenatge a alguns dels saxofonist­es que han marcat la música popular del segle XX –com Arnett Cobb, Noble Watts o Red Prysock– dels quals versiona fins a un total de catorze temes.

En dijous successius serà el torn per a la música brasilera amb el cantant i guitarrist­a de Rio de Janeiro Marcos Valle; Gerard Quintana, que presentarà el seu espectacle Intocables, una selecció de cançons prohibides, censurades, marginades, ignorades..., on hi caben des de Lennon fins a Lou Reed, David Bowie, els Sex Pistols o Pau Riba; i com a tancament del cicle, la pianista i compositor­a Clara Peya, amb un últim treball discogràfi­c –Estómac– on es barregen el jazz, el rap, el pop i l’electrònic­a i que està rebent ampli reconeixem­ent.

 ?? X. CERVERA / ARXIU ?? Clara Peya S.C.
X. CERVERA / ARXIU Clara Peya S.C.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain